Què fem?

Parc dels colors a Mollet del Vallès

  1. Home
  2. »
  3. Parc dels colors a Mollet del Vallès
adreça:
Mollet del Vallès Vallès Oriental (el)
coordenades: 41.5439002 /2.2057432

 

 

 

 

El Parc dels Colors de Mollet del Vallès va ser inaugurat l’any 2001 i és obra pòstuma de l’arquitecte Enric Miralles. La zona es va projectar per connectar els barris de Santa Rosa, Plana Lledó i Can Borrell. Aigua, llums, elements singulars com bancs, ceràmiques... i els colors tan dels parterres com de la il·luminació nocturna o amb l'aparició dels Arcs de Sant Martí amb l'aigua i el sol.

*ens han avisat que al parc li falta manteniment i neteja

Parc dels colors de Mollet del Vallès

Parc dels color de Mollet del Vallès

El parc permet fer totes les activitats i actes culturals per a la gent gran, els infants, els joves. Tot i la singularitat de l'espai, també permet els usos habituals d'un parc. Les pistes de petanca estan en un lloc on la gent gran fa anys que hi juga. Els arbres plantats de nou han anat creixent i protegint amb les seves ombres els qui hi juguen. Un espai de 34.000 m2 sense barrera que ho limiti.

Situació
Entre l'avinguda de Caldes de Montbui i els carrers de l'Agricultura i de Francesc Layret. El parc també té accés des de la rambla de la Unió.
Serveis
Espai delimitat de joc per a infants, àrees de jocs infantils, pistes de petanca, fonts d’aigua potable, escenari per actuacions, lavabos públics en el Centre de Serveis El Lledoner.

Alguns dels elements significatius del parc

  • Els bancs: Els bancs són de formes ondulades, com les muntanyes de Montserrat, que es veuen en dies clars des de Mollet. I les bases dels bancs, de formigó, totes diferents, tenen formes d’animals: un cocodril, un drac, un peix, un gos... Les ondulacions són suaus com les carenes del Vallès i els jocs de les dues zones infantils.
  • Els grafits: son estructures de ciment i d’acer penjades damunt d’unes columnes de tres potes que es troben a dalt formant un nus. Representen grafits com a homenatge als joves artistes anònims urbans, l’estructura projecta ombres interessants.

Parc dels color de Mollet del Vallès

l'aigua, un dels elements del Parc dels colors de Mollet del Vallès

  • L’aigua: Aquest és un lloc on sempre hi ha hagut aigua, com la que es trobava a la mina de can Borrell, les basses, els pous, el rec que anava al safareig públic de Can Lledó, on les dones rentaven la roba. L’Aigua brolla del terra;. Si es mira a través de l’aigua, la llum provoca un arc de Sant Martí. Entre els dolls d'aigua, en destaca un que té pintades damunt de les rajoles blaves unes lletres: Enric Miralles i el de la ciutat, amb la tipografia que feia servir als plànols, tal com ho escrivia l'autor: uns petits molls (que signifiquen "mollet"). La ceràmica és obra de Toni Cumella.
  • Els elements ceràmics: Reprodueixen les parets de les antigues casetes i edificacions dels barris. El totxo, element humil, net, bàsic; tal com és, sense arrebossar, com ho va ser en les primeres edificacions de la zona.
  • L’espai d’eucaliptus i palmeres: Fa olor i, a romaní, espígol i altres espècies oloroses. Olors que ens porten al Mollet rural, al que encara existeix a Gallecs. I les palmeres llegendàries.
  • Els paviments: Són de diferents colors i tipus, com les procedències, les parles, les edats, les diferents persones que avui passegen per aquí: fusta, ciment de colors, rajola àrab.
  • Llum: La il·luminació del parc destaca pels fanals en forma de troncs de fusta, fets com les travesses de la via del tren. Els altres fanals, els allargats que surten de la copa de la palmera, conviden a arribar a la rambla de la Unió, patentats per Philips amb el nom de Model Mollet.
fotos Ajuntament de Mollet i wikiarquitectura

 

parcs tobogans gegants+ Vallès Oriental amb nens

+ tobogans gegants i especials

 

 

INSTAGRAM