baner tram baix

Què fem?

Parc de l’Arborètum, l’Arbreda del Montseny

  1. Home
  2. »
  3. Parc de l’Arborètum, l’Arbreda del Montseny
Parc de l'Arboretum, l'Arbreda del Montseny
Parc de l'Arboretum, l'Arbreda del Montseny
adreça:
Passeig Estatut, Santa Maria de Palautordera, Espanya Vallès Oriental (el)

 

 

 

El Parc de l'Arborètum està situat a Santa Maria de Palautordera, al peu del Parc Natural del Montseny. L’Arborètum recull una mostra de les 80 espècies llenyoses que es troben per tot el massís i que són una bona representació de les que hi ha a bona part d'Europa. S'ha construït el Parc de l'Arborètum, l'Arbreda del Montseny, com un magnific espai per poder conèixer i gaudir de les espècies llenyoses del Montseny. Un espai de singular atractiu on poder passar el dia en família. Hi trobareu també una zona de pícnic dins el Parc del Reguissol, tocant a l'Arbreda. Els dos parcs, que estan a diferents nivells i es comuniquen mitjançant un pont de fusta.

 

Parc de l'Arborètum, l'Arbreda del Montseny. Plànol

L’Arborètum del Montseny es defineix com una iniciativa pensada per posar a l’abast de tothom el coneixement i la comprensió del medi natural del Montseny i, en especial, de les seves espècies forestals més representatives. Al pdf podeu veure els arbres que contenen les diferents parcel·les del parc.

  • Horari Obert de 8.00 h a 22.00 h, tots els dies de la setmana.
  • Punt d’informació: 93 847 95 55
  • E-mail: turisme@smpalautordera.cat

 

Parc de l'Arborètum. Què hi podem trobar

El cos central del Parc està format per les aproximadament vuitanta espècies d’arbres que podem trobar escampats pel massís. També s'hi troben altres espècies llenyoses menors, de fàcil implantació, distribuïdes en illes i agrupades per veïnatge ecològic, no taxonòmic.

L’Arborètum es localitza a la conca del Reguissol. El substrat està format majoritàriament per materials sedimentaris argilosos, amb un sòl agrícola de regadiu, de qualitat. En les zones orientals cap al sud i llevant, hi ha les espècies més higròfiles de ribera i les de distribució natural més nòrdiques.

A la bassa de l’Arborètum també s'hi poden veure animals com peixos, ànecs i tortugues. Destaca la font de la Cascada per on hi baixa aigua de manera constant. L’aigua sobrant, va a parar a una zona baixa i s’ha creat de forma artificial una bassa. Es tracte d'un espai humit on principalment els ànecs blaus han fet el seu hàbitat.

 

L'àrea de pícnic del Parc del Reguissol

Entre els parcs de l’Arborètum i del Reguissol es troba una bonica àrea de pícnic. Per accedir-hi des de l'Arbreda cal travessar un petit pont de fusta. Es tracte d'un espai ampli on els nens tenen molts recursos per jugar i aprendre. Al Parc del Reguissol s'hi pot accedir des del Parc de l'Arbreda però també té accessos directes. (Passeig Estatut i Mas de Can Sala). Dins el Parc hi ha una zona infantil, serveis i una font. També hi trobareu els antics safaretjos, ara restaurats, i un auditori.

Parc de l'Arboretum, l'Arbreda del Montseny08

*Donem les gràcies a la web fonts naturals, aigua, muntanya i més per deixar-nos agafar les fotos

 

 

 

Altres llocs d'interès

Rutes en família: Les fàbriques de Palau – Santa Maria de Palautordera
Ruta de la riera de Vallfornès amb nens
Excursions en família: descobrint els voltants de Gualba

+ jardins i arborètums

sortir amb nens al Vallès Oriental

 

 

 

Save

Save

Save

Save