Què fem?

Riera de Vallforners – Passeig fluvial Antoni Crous

  1. Home
  2. »
  3. Riera de Vallforners – Passeig fluvial Antoni Crous
web:
adreça:
Avinguda Josep Crous, s/n - Cànovas i Salamús Vallès Oriental (el)

 

 

 

La ruta Riera de Vallforners, o també riera de Cànovas, és una agradable excursió dins el parc natural del Montseny. L'itinerari comença a l'entrada del poble de Cànovas i Salamús, just enfront d'una de les oficines de Punt d'informació del Parc. Es tracta d'una entretinguda i suau caminada pel Montseny en família resseguir la riera i saltant a banda i banda d'aquesta per tot un seguit de ponts i passarel·les. També se la coneix com el passeig fluvial Antoni Crous. Passa pel singular Roc Fiter. Els ponts, l'aigua i l'entorn la donen un aire d'aventura que tant agrada als nens. Un ambient ombrívol i fresc per anar-hi a l'estiu i tot l'encant de fer-ho amb els colors de la tardor.

 

Ruta de la Riera de Vallforners fins el pantà de Vallforners

L'excursió comença al pàrquing de sorra que es troba a l'entrada de Cànovas, està senyalitzada i també es pot resseguir amb l'app de Natura Local. L'itinerari surt del final de l'avinguda Antoni Crous, de seguida baixareu a la riera i ja trobareu el primer pont.  I, de pont a pont, anireu saltant la riera fins a arribar al pantà de Vallforners.

Passeig fluvial Antoni Crous 06

Es tracta d'una excursió planera, fàcil i agradable per fer-la com un passeig pel bosc. El paisatge pot variar molt depenent de l'estació en que la feu, els arbres de fulla caduca o l'aigua de la riera poden variar molt. I els ponts, un munt, li donen aquest encant d'aventura que tan agrada als nens.

Excursió amb ponts i passeres de fusta

Passeig fluvial Antoni Crous 06

Passeig fluvial Antoni Crous 06

Passeig fluvial Antoni Crous 06

Passeig fluvial Antoni Crous 06

ruta riera Vallforners

L'ordre dels pont no és el de la ruta, és un petit recull d'algunes de les que us trobareu.

Passeig fluvial Antoni Crous 06

Seguiu caminant fins arribar a la pista del pantà de Vallforners. Des del pantà es pot arribar fins el Castanyer de Can Cuc. Nosaltres hem donat mitja volta i hem tornat per on hem vingut.

Roc Fifer

Ruta de la riera de Vallfornès amb nens

La ruta a tocar el roc Fiter, just abans d'endinsar-nos dins el bosc típic de ribera i en un petit tram que segueix paral·lel a la pista.

Passeig fluvial Antoni Crous fins el pantà de Vallforners

Passeig fluvial Antoni Crous 06

Us deixem les fotos de la ruta que recomana l'ajuntament. Fixeu-vos en el canvi en la vegetació. Nosaltres, a l'hivern i en plena sequera hem trobar alguns arbres ben secs. (Fotos totnens gener 2023)

Passeig fluvial Antoni Crous

Aquest passeig s'inaugurà el gener del 2013.  El seu recorregut comença a Can Samon i condueix fins al peu de la presa de l’embassament de Vallforners. També disposa de dos aparcaments, l'un al final de trajecte que ja existia, i l'altre es va fer de nou i se situa a mig tram, aproximadament, a l'alçada de Can Domènec, a la carretera de Vallforners. Ambdós són de pagament en festius i caps de setmana.  (+info)

Passeig fluvial Antoni Crous

de pont a pont seguint la riera de Cànovas.

 

Altres llocs d'interès

INSTAGRAM

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save