1. Home
 2. »
 3. El Sot de l’Infern al Montseny
adreça:
Fogars de Montclús, Vallès Oriental (el)

 

 

 

El Parc Natural del Montseny disposa d'infinitats de senders i camins per gaudir del parc durant tot l'any. Qualsevol excusa és bona per sortir amb nens al Montseny a passar el dia. La ruta del Sot de l'Infern és un dels recorreguts clàssics per fer amb nens. Una ruta circular i fàcil que canvia de color depenent de l'època en que el feu.

És més una passejada per dins els bosc de castanyers i alzines per recollir fulles i fruits o fer boniques fotos fins arribar al rierol. A la tardor, on els ocres i les fulles caigudes encatifen el bosc és ideal per caminar. Recordeu que per sortir amb nens al Montseny cal anar ben calçat i depenent de l'època en que feu l'excursió millor portar un jersei.

L'equipament del Parc que trobareu més a prop és el Centre d'Informació de Folgars de Montcús. Disposa de Centre d'informació (consulteu horari), taules de pícnic (en servei de lloguer) i zona infantil.

 

El Sot de l'infern al Montseny. Dades i mapa

 • Punt d’inici: Plana del Coll, ctra. de Sant Celoni al Turó de l’Home, km 10,2
 • Distància: 3,5 Km.
 • Temps: 1 hora i 30 minuts
 • Dificultat: baixa

 

Sortir amb nens al Montseny: El sot de l'infern

mapa i dades de la ruta

 

El Sot de l'Infern al Montseny. Itinerari

Una excursió al Montseny amb nens fàcil i agradable que transcorre per camins i corriols suaus entremig del bosc. El recorregut és circular i està força ben senyalitzat amb fites de color groc. La ruta us permetrà contemplar una gran varietat d'arbres; castanyers, alzines, algun avet i, verns i freixes a la part del rierol.

L'itinerari comença a la Plana del Coll, on es pot deixar el cotxe. Aquí hi ha una zona de pícnic amb una font i un aparcament per als cotxes.

 • El camí s'endinsa en un espès alzinar fins arribar a l'entrada del càmping Fontmartina. Des d'aquí es pot contemplar el Turó de l'Home, el punt més alt del Montseny.
 • El sender continua fins a l'indret conegut com Els Castanyers Vells, una petita clariana del bosc on s'aixequen tres fantàstics castanyers.
 • A poc a poc el paisatge ombrívol dels alzinars va deixant lloc als castanyers fins arribar a la Perxada. Es tracta d'una castanyera explotada tal i com es feia antigament. Es tallava la fusta d'una forma especial per tal que les les branques creixin a partir de la soca vella. Trobareu una bona quantitat de castanyers al llarg de tota la ruta, alguns de centenaris. N'hi ha que tenen el tronc ben foradat.
 • Passejant pel sender podeu trobar antigues piles de troncs. Durant el recorregut podreu observar un parell d'antigues cabanes dels carbones, ara reconstruïdes.
 • El camí segueix fins arribar a un petit rierol: El Sot de l'Infern, on l'aigua n'és la protagonista. Un paratge ombrívol situat a la fondalada de la petita vall. L'aigua afavoreix el creixement de molses i falgueres i d'una atapeïda vegetació de ribera.
 • De tornada el camí continua pujant arribar al punt de sortida.

 

*Les fotos les hem tret del Wikiloc de diegitok2, podreu trobar moltes altres excursions

 

Àrea d'esplai La Plana del Coll

El Sot de l’infern al Montseny

foto

Disposa de servei de taules de pícnic, font,i contenidors de recollida selectiva de deixalles i sanitaris (no sempre oberts). Pàrquing gran on poder deixar el cotxe. Des d'aquí surten diferents rutes per fer excursions com ara la del Sot de l'Infern o la pujada fins el Turó de 'Home.

 

 

 

Altres llocs d'interès

Excursió en família: Balma de l’Andalò i Les fonts de Rellinars

Senderisme en família: pujada a La Mola pel camí dels Monjos

Parc Catalunya a Sabadell - parc amb trenet i llac amb barques

sortir amb nens al Vallès Oriental

el Montseny amb nens

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save