Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda

 1. Home
 2. »
 3. Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda
adreça:
Santa Perpètua de Mogoda, Vallès Occidental (el)

 

 

 

 

El Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda és una gran espai verd i de lleure. Disposa d'una bassa, o llac artificial, que és configura com a eix central del parc i de les activitats. Constitueix un pulmó urbà amb una gran diversitat d'arbres i plantes. Amb les gairebé 80 ha és la zona de lleure més gran de la comarca. Uneixen el Castell i els Horts de Mogoda amb el Castell i els camps de Can Taió. Suposa també un punt d'atracció i referent enllà del territori municipal amb la bassa de reg naturalitzada formant un nou hàbitat.

 

Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda. Les zones del parc

Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda

dibuix fet per Pilarin Bayès - Normativa d'ús del Parc

 • L'anella: s'ha projectat com un espai en què la formació ambiental, especialment la mobilitat i l'esport. Hi ha un circuit d'educació viària, una pista de bàsquet i l'aula d'educació mediambiental.
 • La bassa: centre neuràlgic del parc. Definida com a ornamental urbana i naturalitzada és un espai aquàtic de gran biodiversitat. És una obra de bioenginyeria. Ocupa 11.500 m2 i té una profunditat màxima és de 1,65 m.
 • Camí de la Granja: un bonic passeig ombrejat per grans plataners. Es van plantar entre 1880 i 1890 quan es va construir la Granja Soldevila.
 • Passeig de la Ribera: hi ha un carril bici segregat de la vorera que s’endinsa cap a l’Anella i porta al passeig dels Colors.
 • Passeig dels colors: Es tracta d'un passeig en la vorera del carrer de l'Onze de Setembre. S'estén des del passeig de la Florida fins al parc de la Ribera. Entre els cinc miradors hi ha un conjunt d’onze parterres en forma de triangle que formen un mosaic o “trencadís”. En cada parterre hi ha plantes aromàtiques i ornamentals. Un lloc ideal per descansar i veure a través dels miradors la bassa. En aquesta zona hi ha diferents bar amb terrassa.
 • Plaça de l'amfiteatre: cinc graons en forma semicircular constitueixen l'amfiteatre pròpiament dit, a l'estil dels amfiteatres grecs i romans a l'aire lliure. A la part superior es troba la zona del parc infantil.

Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda

el parc disposa de bars i restaurants

 

La bassa del Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda

Parc Central de Santa Perpètua de Mogoda

pràctica d'esquí aquàtic amb el cable-wakeaboard

 • La zona disponible per a activitats nàutiques és de 7.600 m2. L'espai reservat per als vaixells infantils entre el pantalà i la vora és de 500 m2. La zona central està destinada a les activitats esportives i de lleure de cable-wakeboard. També s'hi fan esdeveniments de modelisme, competicions i demostracions nàutiques, entre elles la vela de petit format.
 • La Bassa disposa d'un pantalà i diverses passeres que permeten acostar-se a l'aigua. Són estructures metàl·liques amb una superfície de fusta tractada i preparada per estar en contacte amb l'aigua.
 • Al seu voltant hi ha un circuit per a córrer o passejar de 400 m de corda interior i 465 m de corda exterior. A la nit senyalitzat per balises.
 • La pista de cros és un circuit per on circular seguint l'itinerari a peu, també hi ha la ruta saludable de la ciutat.

Fonts lúdiques d'aigua del Parc Central

fonts lúdiques d'aigua parc centra de santa perpetua mogoda

Zona d'aigua del parc estrenada l'any 2022 i formada per un espai orgànic format a partir de dos cercles de mides diferents. Disposa de fonts i sortidors i jocs d'aigua per a diferents edats. (foto)