Què fem?

Salt Dalmau de Camós

  1. Home
  2. »
  3. Salt Dalmau de Camós
adreça:
Camós Pla de l'Estany (el)

 

 

 

La ruta fins el Salt Dalmau de Camós és una bonica i fàcil excursió que passa per la Gorga Blava de Corts. L'indret és un dels paratges més emblemàtics i coneguts del municipi. En el mateix espai hi trobareu la font i el salt en un indret frondós d'alzines, plataners arbres de ribera i el saüquer. L'itinerari que us proposem comença des de la carretera de Camós a Cort al punt on es troba el petit pont vermell de ferro.

 

Salt Dalmau de Camós

gorga blava de Corts cartell

Un cop a l'inici de la ruta haureu d'anar cap el petit pont vermell de ferro d'on surt el camí. Us endinsareu vorejant el riu Matamors. Un antic camí de tornada a l'escola, que utilitzava la mainada de Corts i la gent que utilitzava els rentadors del riu.

gorga blava de Corts

primer tram de la ruta Gorga Blavad de Corts

Salt Dalmau

Salt Dalmau a Camós

a tocar del salt també hi ha la font de Sant Dalmau

  • El camí està senyalitzat amb marques grogues, que va des de la Gorga Blava, que trobem a només 80 metres de l'entrada, fins el bonic Salt Dalmau, a 1'6km.
  • Deixem la Gorga Blava i continuem cap el Salt i la font Dalmau. Passareu per la Barraca de la Pecu, el rentador de Can Carxofa, Can Jou i Can Pardo, les Baumes del Salt i el rentador del Salt Dalmau.
  • En aquest cas la tornada es fa refent el camí fet. Teniu opció de fer la ruta circular, d'uns 3,5Km.

* veure la ruta i fotos de la Gorga Blava, seguint el mateix camí.

 

 

Altres activitats d'interès

etiquetes: