Què fem?

Gorga Blava de Corts

  1. Home
  2. »
  3. Gorga Blava de Corts
adreça: Cra. GIV-5146
adreça:
Corts Pla de l'Estany (el)
coordenades: 42.099080 / 2.789194

 

 

 

La Gorga Blava de Corts és un bonic indret del riu Matamors molt concorregut a l'estiu. Per arribar-hi haureu d'anar fins l'allotjament rural Can Barrera. Aquesta es troba a la carretera que va des de Corts a Camós, dos petits pobles del Pla de l'Estany. Just a l'altra costat de la carretera surt el camí direcció al gorg i el salt Dalmau. Arribar fins la gorga és un bonic passeig de 80m.

Gorga Blava de Corts

gorga blava de Corts cartell

Un cop a l'inici de la ruta haureu d'anar cap el petit pont vermell de ferro d'on surt el camí. Us endinsareu vorejant el riu Matamors. Un antic camí de tornada a l'escola, que utilitzava la mainada de Corts i la gent que utilitzava els rentadors del riu.

El camí està senyalitzat amb marques grogues, que va des de la Gorga Blava, que trobem a només 80 metres de l'entrada, fins el bonic Salt Dalmau, a 1'6km. És pot fer una ruta circular d'uns 3.5 km.
gorga blava de Corts
En aquesta publicació podeu veure la Gorga Blava de Corts, que passarem també per sobre, i el rentador de Can Lleter, fins La Palanca. Per gaudir de la gorga és millor fer l'excursió després de les pluges  axí us assegureu veure-la plena. El mateix passa amb el Salt Dalmau. En ple estiu us podeu trobar que baixa poca aigua i, tot i estar en un bonic entorn, per part del seu encant.

* veure la ruta fins el Salt Dalmau, seguint el mateix camí.

Altres activitats d'interès