Què fem?

Miradors de la Vall de Núria

 1. Home
 2. »
 3. Miradors de la Vall de Núria
Miradors de la Vall de Nuria
Miradors de la Vall de Nuria
adreça:
Queralbs Ripollès (el)

 

 

 

Des de Turisme de FGC han identificat 8 punts estratègics amb vistes impressionants a la Vall de Núria. Són els 8 Miradors de la Vall de Núria on hi podreu arribar fent una caminada o una curta excursió. La Vall està pensada per ser visitada en família amb nens. Un entorn natural d'alta muntanya que ofereix atractius turístics i paisatgístics per a cada estació de l'any. Hi trobareu diferents activitats familiars programades durant tot l'any i opcions per anar-hi un dia, un cap de setmana o fer-hi una estada més llarga. A l'hivern l'esqui i els jocs a la neu i a la primavera i estiu activitats de lleure al voltant del llac, fent rutes o simplement descansar.

 

Miradors de la Vall de Núria

Hi podeu arribar fent una bonica excursió a peu des de Queralbs o amb tren, el Cremallera (des de Ribes de Freser o Queralbs)

 

Miradors de la Vall de Núria

Miradors de la Vall de Núria

Miradors de la Vall de Núria

 • 1. Mirador de l'Alberg : Podem accedir-hi amb el telecabina que hi ha a peu de pistes que ens deixa just a l'alberg. Caldrà creuar l'alberg per a contemplar la majestuosa vall de Núria per on puja el cremallera.
 • 2. Mirador del Bosc de la Verge: Baixant del mirador cap a la dreta trobarem aquest mirador amagat entre boscos.
 • 3. Mirador del Viacrucis: Aquest cop, baixant de l'alberg a mà esquerra podrem trobar el camí del Viacrucis . Aquí trobem un altre mirador amb unes vistes peculiars, ja que podrem veure des de la Vall de Núria mirant a Queralbs, fins a donar-nos totalment la volta acabant al Santuari.
 • 4. Mirador del Llac: El més accessible de tots i des d'on podràs fotografiar el santuari amb el reflex de l'aigua del llac. Per arribar-hi cal creuar el llac per mà esquerra venint del Santuari.
 • 5. Mirador de la Creu d'en Riba: El més famós de tots, sembla que algú volgués que aquest mirador fos allà ja que una roca gegant s'alça deixant el santuari al bell mig de la nostra mirada. S'hi han instal·lat uns panells informatius amb tota la informació del medi natural i geogràfic que us interessi.
 • 6. Mirador del Canal: Des d'aquest mirador que podreu pujar on hi ha la granja, dalt de tot  podreu veure el Santuari des de l'únic lloc on es veuen tots els miradors! Es una pujada lleugera i molt agradable.
 • 7. Mirador del Trampolí: Es troba darrera el bar de la cabana dels pastors. Des d'aquí podem veure la entrada de la vall acabant amb el mirador de la creu de'n Riba.
 • 8. Mirador de la Vall de Noucreus: Aquest l'aconseguirem enfilant-nos a la Vall de Noucreus per veure la Vall per on baixen moltíssims esquiadors a l'hivern.

 

Observatori d'ocells a la Vall de Núria

observatori d'ocells Vall de Nùria 01

L’Observatori d’Ocells, situat al mirador del llac, al costat oposat de la Creu d’en Riba, s’ha instal·lat conjuntament amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, i servirà per donar a conèixer a les persones visitants la varietat d’ocells que poden descobrir a l’entorn de l’estació.

L’equipament comptarà amb plafons que permetran distingir les diferents espècies d’ocells que habiten la vall, com són rapinyaires, còrvids o orenetes. (+info)

 

 

Altres llocs d'interès