de Queralbs a l’Estret del Forn

  1. Home
  2. »
  3. de Queralbs a l’Estret del Forn
adreça:
Queralbs Ripollès (el)

 

 

 

La ruta que va des del centre del municipi de Queralbs a l'Estret del Forn és una curta i bonica excursió familiar. L'itinerari  us durà, entre antics camps de conreu i prats de dall, fins arribar al riu de Tosa. Un indret verd i frondós d'aigües ben fresques on hi podeu trobar amfibis com la salamandra. Us caldrà travessar un parell de cop el riu i, a l'estiu, podreu mullar-vos els peus seguint el riu entre les roques. Us trobeu dins el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

 

de Queralbs a l'Estret del Forn. Dades i mapa

de Queralbs a l'Estret del Forn

de Queralbs a l'Estret del Forn

ruta autoguiada amb l'app de Natura Local - guardeu-vos la ruta en memòria per seguir-la off-line.

 

de Queralbs a l'Estret del Forn. Itinerari

Us recomanem que visiteu el nucli de Queralbs, ja sigui abans o després de fer aquesta curta ruta. Descobriu el seu bonic safareig i visiteu  l’església romànica de Sant Jaume de Queralbs, una de les icones del municipi. A tocar de l'Ajuntament hi ha el Centre d’Informació del Parc Natural.

  • La ruta comença des de l'aparcament de la plaça del Raig, a l'entrada del poble. S'ha de seguir pel carrer del Pla i continuar pel de l'església.
  • S'arriba al safareig del poble a tocar de l’església romànica de Sant Jaume de Queralbs amb el seu singular  porxo. Des d'aquí surt el camí que s'endinsa per la Vall d'Estremera resseguint el riu Tosa.

de Queralbs a l'Estret del Forn

Font del Coronel / salamandra

  • Agafar el camí que surt de la dreta del cementiri i l'església seguint el pal indicador. Passant entre entre murs de pedra seca i antics camps de conreu. Trobareu una pista ampla i suau fins arribar a la Font del Coronel a l'altura del Monell.
  • Aviat la pista es converteix en un bonic sender que s'endinsa al bosc. Continuar la ruta fins arribar al riu Tosa on ara la vegetació és exuberant i densa i l'ambient és fresc i ombrívol.

de Queralbs a l'Estret del Forn

de Queralbs a l'Estret del Forn

tram del  riu Tosa i zona de l'Estret de Forn

  • Us caldrà creuar el riu un parell de cops fins arribar l’estret del Forn. Per creuar-lo haureu d'ajudar als més petits ja que els ponts són prou singulars: troncs i pedres. Un cop arribats al final de la ruta trobareu diferents coves i avencs, restes de l’edat de bronze i de l’època ibera. Si no us fa res remullar-vos, amb aigua ben fresca, podeu resseguir un tram pel riu entre les roques.
  • La tornada és fa refent el camí fet.

 

*foto del tram de l'estret de Forn d'en Jaume Vila.

 

Altres llocs d'interès