baner cavatast

Què fem?

Camí del Vi, a peu o en bici amb nens

 1. Home
 2. »
 3. Camí del Vi, a peu o en bici amb nens
adreça:
Carrer Hermenegild Clascar, 2, Vilafranca del Penedès, Alt Penedès (l')

 

 

 

El Camí del Vi o Winewalk de Vilafranca del Penedès és un sender interpretatiu sobre vinyes, vi i el pas del temps. El recorregut s’inicia a l’Oficina de Turisme i transcorre, durant 3,5 km, fins a la Torre de les Aigües. Un itinerari accessible que es pot fer tot passejant a peu o en bicicleta. Durant el trajecte hi han fins a 8 estacions que us permeten experimentar amb els sentits el món de la vinya i el vi. Una ruta familiar on els nens podran anar descobrint, en cada estació, elements com el rellotge solar, la poda o què és una barraca de vinya.

 

Un cop arribats a la Torre de les Aigües, si continueu el camí uns metres, arribareu fins la llera del riu Foix

Camí del Vi o Winewalk de Vilafranca del Penedès. Dades i mapa

 • Distància: 3,5Km
 • Temps: 3 hores (depenent de les parades)
 • Dificultat: fàcil, camí accessible

Camí del Vi o Winewalk de Vilafranca del Penedès

Camí del Vi amb nens, a peu o en bici. Itinerari

El Cami del Vi, representa el camí que hi ha en cada ampolla de vi. On, el pas del temps, ja sigui el de l'home o el cicles de la natura, té la seva importància. Per fer el recorregut més divertit amb els nens us podeu descarregar el Joc de les estacions. On els nens podran respondre les preguntes del joc a mesura que feu el recorregut. Us deixem el quadríptic del Camí del Vi on hi trobareu la informació de cadascuna de les 8 estacions.

Camí del Vi o Winewalk de Vilafranca del Penedès

Camí del Vi de Vilafranca del Penedès

El camí del vi de Vilafranca és ideal per fer-lo en família, a peu o en bici.

La primera estació la trobareu dins de Vilafranca, al Parc de Sant Julià i d'aquí ja sortireu fora del municipi. La ruta es pot fer durant tot l'any, on podreu apreciar el canvi de paisatge i colors dels camps. Us deixem un resum de cadascuna de les parades.

 

Les 8 estacions del Camí del Vi de Vilafranca del Penedès

Camí del Vi de Vilafranca del Penedès

Un dels atractiu de fer el Camí del Vi amb nens és el fet de poder seguir les 8 estacions com si fos un joc.

 • Botes de vi. Es parla de vi de criança, reserva o gran reserva en funció del temps d’envelliment en bota, i més tard en ampolla.
 • Rellotge solar analemàtic. El rellotge analemàtic, on l’usuari fa d’agulla o de gnòmon, ens indica l’hora solar, i ens parla del pas de les estacions
 • Generacions. Es té constància del cultiu de la vinya al Penedès ja en època dels ibers, i s’estén molt en l’època romana. Als segles XVIII i XIX, el Penedès es converteix en el referent vinícola de Catalunya.
 • La poda. Des que es planta una vinya fins que comença a produir passen uns tres o quatre anys. Les podes o esporgues fetes durant aquests anys en determinen la forma de creixement.

Camí del Vi de Vilafranca del Penedès

 • Barraca de vinya. Caseta o barraca on antigament es guardaven les eines del camp.
 • Món rural /Món urbà. Els diversos camins lliguen les dues geometries, perquè, a Vilafranca, ciutat i vinya formen part d'una mateixa realitat.
 • DO Penedès. La DO Penedès està situada a la Depressió Prelitoral Catalana, entre la Serralada Prelitoral i la Serralada Litoral.
 • Les quatre estacions. La vinya segueix un cicle esplendorós, farcit de matisos cromàtics, que ens dona un paisatge ple de variacions al llarg de l’any.

 

Altres llocs d'interès

Alt Penedès amb nens