Activitats estiu

Què fem?

El Castellot de Castellví de la Marca

 1. Home
 2. »
 3. El Castellot de Castellví de la Marca
adreça:
Castellví de la Marca, Alt Penedès (l')

 

 

 

La pujada fins el Castellot de Castellví de la Marca és una excursió fàcil per gaudir en família. S'inicia des de l'església de Sant Sadurní i transcorre entre senders i pistes. La pujada fins el castell, ara mig enrunat, permet gaudir d'un paisatge típic de la zona, boscos de pins i zones de vinyes. El cim, de 464m, està inclòs a la llista de 100Cims de la FEEC.

 

El Castellot de Castellví de la Marca. Dades i mapa

 • Distància: 7 km.
 • Temps: 3 hores amb parades
 • Dificultat: fàcil

El Castellot de Castellví de la Marca

 

El Castellot de Castellví de la Marca. Itinerari

La ruta comença des de l'eglésia de Sant Sadurní de Castellví de la Marca. Des de BV-2176 creuar el poble i a la bifurcació girar per l'esquerre direcció Cal Margarit (hi ha un cartell). Uns méstres endavant trobareu una esplanada i l'ermita, on podreu deixar el cotxe.

El Castellot de Castellví de la Marca

església de Sant Sadurní

 • Pujar per una pista asfaltada que rodeja l'església per desviar-vos a la dreta pel camí de terra.Aquí trobareu un pal indicador direcció del Castellot.
 • La pista es va estrenyent a mesura que es puja tot entrant en una zona boscosa. A la bifurcació continuar per l'esquerra, allunyant-nos de la Riera de Marmellar.
 • El sender va pujant fins arribar a una petita tartera on cal desviar-se per un caminet de pujada més pronunciada. Hi trobareu una fita de pedra.
 • A poc a poc la pujada es fa una mica més exigent, però sense dificultat. Una pujada curta que ens condueix fins la part superior de la muntanya. Trobareu senders que creuen el camí, les fites us indiquen per on continuar.
 • A la bifurcació girar cap a l'esquerra i seguir pujant, còmodament, fins les restes del Castellot.

El Castellot de Castellví de la Marca

 • Un cop a dalt podeu visitar les restes del castell. Sembla que es té notícies del Castellot des de l'any 977 per una anotació de venda al comte Borrell de Barcelona. Des d'aquí podeu contemplar unes boniques vistes. Cal vigilar amb els nens ja que a tocar del castell hi ha una cinglera sense protecció. Al cim trobareu una singular escultura.

El Castellot de Castellví de la Marca

ruta circular al Castellot de Castellví de la Marca

 • La tornada es pot fer resseguint el camí fet o baixar per sender que es troba al costat de les runes. Aquest últim és força costerut i no recomanable amb nens petits. En aquest cas es baixa per la pista desvirant-se per l'esquerre per resseguir la Muntanya de Cal Planes, allargant així l'excursió.
 • Després de resseguir la Muntanya de Cal Planes la pista perd alçada fins arribar a la masia de les Casetes de Gomilla. Aquí s'agafa la pista asfaltada que arriba fins la masia de Cal Planes del Perull. A l'esquerra, per un camí ample es rodegen les vinyes passant pel costat de la Torreta fins arribar a l'església de Sant Sadurní.

 

 

 

 

etiquetes: