Museu de les Matemàtiques – MMACA

  1. Home
  2. »
  3. Museu de les Matemàtiques – MMACA
adreça: Palau Mercader (Parc Can Mercader)
adreça:
Cornellà de Llobregat, Baix Llobregat (el)
obert: dimecres 17:00 a 20:00 i diumenges de 10:00 a 14:00
telèfon: 665233448
correu electrònic: contacte@mmaca.cat

 

 

 

El Museu de les Matemàtiques fou inaugurat l'any 2014 i està ubicat a la plata superior del Palau Mercader de Cornellà de Llobregat. Situat dins el Parc de Can Mercader. Va nàixer de forma artesanal impulsat per un grup de professors de matemàtiques. Necessitaven un ajuntament que els permetés esposar de manera permanent el conjunt de peses de fusta que Josep Rey havia dissenyat i construït per fer més atractiva i compressible la matèria. La iniciativa va ser tot un èxit, el primer any ja havien superat els 30.000 visitants escolars. Molts tornaven després amb els pares per mostrar-los l'excel·lent exposició.

 

Museu de les Matemàtiques - MMACA

Museu de les matemàtiques: prohibit no tocar

El Museu de les Matemàtiques disposa d'un espai de més de 300 metres quadrats on acull diferents exposicions i activitats. Descobrir el fascinant món de les mates a base de l'experimentació i les activitats lúdiques. El joc com a eina d'aprenentatge. El principal objectiu dels museu és popularitzar les matemàtiques a través de l'emoció i fer-les més aplicables al desenvolupament social, econòmic i personal.

Hi trobareu tres mòduls:

  • Geometria: pont de Leonardo, Tessel·lació de  Penrose, el triangle de Reuleaux, disseccions de polígons, perímetres...
  • Estratègia: gratacels, els escacs trencat de Sam Loyd. ...
  • Les cúpules de Leonardo amb els Roelofs-sticks. Un joc de construcció d'una cúpula de 4-5 m de diàmetre utilitzant exclusivament bastons sense enganxar. S'aguanten per la força de gravetat.

 

Museu de les Matemàtiques - MMACA

A l'exposició permanent podreu veure, tocar i experimentar tot descobrint geometria, càlcul, estadística, combinatòria, estratègia...

Aprendre i descobrir les matemàtiques sense números i sense calculadores d'una manera divertida i didàctica. Tot per facilitar que les matemàtiques puguin arribar i "atrapar" a tothom. Els reptes i jocs que hi trobareu trenquen els tòpics que les matemàtiques són difícils i avorrides.

 

Museu de les matemàtiques: visites

Museu de les Matemàtiques - MMACA

  • El museu està pensat per a les visites escolars. Disposen de conjunts d'activitats preparades segons les edats dels alumnes. Una per cicle inicial i mitjà i un altre pels grups de cicle superior, secundària, batxillerat, cicles i altres.
  • Visites del públic en general: els dimecres de 16h a 20h i els diumenges de 10h a 14h.

Entrada gratuïta pel públic en general a l'exposició de la segona planta del Palau Mercader "EXPERIÈNCIES MATEMÀTIQUES". Aforament limitat a 70 persones, per això us recomanen anar-hi d'hora.

 

 

+ BAIX LLOBREGAT

+museus per anar amb nens

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save