Què fem?

Museu de la Colònia Sedó

  1. Home
  2. »
  3. Museu de la Colònia Sedó
adreça:
c/ Contínues, s/n - Esparreguera Baix Llobregat (el)
preu activitat: Famílies (2 adults i una criatura o més) entrada reduïda / < 16 gratuït
obert: entrada gratuïta 1er diumenge de mes

 

 

 

La Colònia Sedó d’Esparreguera, fundada el 1846, va ser la primera colònia industrial tèxtil de Catalunya i la més gran que es va construir al país. La visita al Museu de la Colònia Sedó permet descobrir la història de la colònia, els espais que la integren i el seu singular sistema hidràulic d’aprofitament i eficiència energètica.

 

Museu de la Colònia Sedó

Museu de la Colònia Sedó

Un muntatge audiovisual i una maqueta original de la Colònia Sedó introdueixen els visitants en la història d’aquest gran conjunt. Segurament la part més atractiva per als nens és l'entrada a l’interior d’una turbina hidràulica. La visita als espectaculars soterranis i els tubs de circulació de l’aigua.

La visita es completa amb un itinerari per la colònia, en què es pot observar la magnitud del seu conjunt. Des del salt de Broquetes, l’aqüeducte, la casa dels Sedó, l’església, les cases obreres, el teatre, l’escola i les xemeneies.

Museu de la Colònia Sedó

També es fan visites per a escoles i grups.

 

Patrimoni cultural i industrial mNACTEC

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera és una seu del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC). La seva missió és estudiar, conservar, protegir i posar en valor la Colònia Sedó, un dels elements més destacats del sistema social i econòmic de les colònies tèxtils de Catalunya.

 

*Podeu comprar l'entrada a la Roca dels moros o fer-ho amb un passi conjunt a 29 museus i monuments de Catalunya.

 

Passi anual a 29 museu i monuments de Catalunya

de Bat a Bat pel Patrimoni cultural de Catalunya

Passi anual per a museus i monuments històrics de Catalunya

Amb el Passi anual per a museus i monuments històrics de Catalunya podreu entrar fins a 29 instal·lacions culturals tantes vegades com vulgueu amb l'entrada de temporada. S'hi inclouen MAC Empúries, MAC Tarragona, Sant Pere de Rodes, Museu d'Art de Girona,... i La Colònia Sedó. Des de les Terres de Ponent fins a les Terres de l'Ebre, i des dels cafès de Girona fins als mercats de Barcelona, endinseu-vos en algunes històries extraordinàries i tresors culturals únics. Menors de 16 anys entrada gratuïta.

 

Podeu comprar el passi a través de totnens.

 

+ activitats a Les Garrigues

+ activitats amb nens

 

INSTAGRAM