Activitats estiu

Què fem?

Espai Patrimonial La Central

 1. Home
 2. »
 3. Espai Patrimonial La Central
adreça:
Cam. Sector Industrial, s.n - Tremp Pallars Jussà (el)
coordenades: 42.1726098 / 0.9056082
telèfon: 973 65 34 70
correu electrònic: lacentral@tremp.cat

 

 

 

La central hidroelèctrica de Talarn forma part de la primera xarxa de centrals que es van construir a Catalunya a principis del segle XX. Coincidint amb el seu centenari. L’any 2016 va obrir les portes L’Espai Patrimonial La Central. Es tracta d'un equipament que des de l’interior de les instal·lacions de la central hidroelèctrica treballa amb l’objectiu de posar en valor aquest vast patrimoni industrial per mitjà d’una oferta variada d’activitats per a tots els públics.

 

Espai Patrimonial La Central

La Central de Talarn

Espai Patrimonial La Central

Activitats a l'Espai Patrimonial La Central per a tots els públics

L’Espai ofereix un conjunt divers d’activitats per a un públic variat, que es distribueix al llarg de tot l’any.

Espai Patrimonial La Central

La Central de Talarn

 • Visita guiada: La visita a l'espai patrimonial ofereix el recorregut per l’exposició permanent El Pallars il·lumina Catalunya. L'expossició permet observar el funcionament de la sala de turbines, tot entenent els seus aspectes tècnics més rellevants.

Espai Patrimonial La Central

 • Activitat en família “Obre els ulls a la llum!: És una activitat pensada per a que la mainada de casa pugui descobrir l'espai patrimonial a través d'un divertit joc de pistes, participatiu i col·laboratiu. Els infants, convertits en petits científics i acompanyats de les seves famílies, s'introdueixen al món de l'energia. Experimentaran amb el poder de l'energia electro-estàtica, l'energia potencial i l'energia hidràulica.
 • Activitat sènior  “La llum dels teus records”: és una experiència vivencial, que permet conèixer La Central d’una forma dinàmica i participativa. Recuperarem els vincles amb el patrimoni hidroelèctric a través dels nostres records. La dinàmica de l'activitat permet al grup fer una passejada per l'exposició permanent "El Pallars il·lumina Catalunya". Durant l'activitat observaran la sala de turbines i participaren d'un taller de memòria a partir de la interacció dels participants.

Espai Patrimonial La Central

 • Cicle de concerts “Música a contracorrent”: El cicle de concerts promou espectacles musicals als equipaments hidroelèctrics. L'objectiu és donar a conèixer i posar en valor el patrimoni i el paisatge hidroelèctric que va néixer al territori, ara fa més de cent anys.

Activitats per a grups escolars

Espai Patrimonial La Central

L'Espai Patrimonial La Central disposa d'una oferta educativa adreçada a grups escolar d'educació primària i secundària i per a qualsevol entitat que treballa amb públic infantil i juvenil.

Grups de primària

 • Taller de contes d’introducció als ecosistemes fluvialsl: el taller de contes està adreçat a l'alumnat de Cicle Inicial d’Educació Primària i a nens d’edats compreses entre els 6 i 8 anys, parteix de l’objectiu general de conscienciar els infants sobre la importància que tenen els ecosistemes fluvials. Gràcies a un seguit d’activitats per al seu coneixement i reconeixement, així com per a la seva preservació.
 • Visita teatralitzada ”Montañés i el seu temps”:  és una visita teatralitzada que s’organitza a partir de la caracterització d’un personatge històric (l'enginyer barceloní Carles Montañés). En Montañés acompanya el grup classe a través de la visita guiada a l’exposició històrica "El Pallars il·lumina Catalunya".

Grups de secundària

 • Escape room “Vides singulars plenes d'energia”: és un joc d'escapament on els alumnes aprendran quin va ser el cost social que va implicar la construcció de les grans infraestructures hidroelèctriques, tot superant els reptes que els hi planteja l’activitat.
 • Joc de taula/visita al refugi antiaeri ”La central de Talarn i la Guerra  Civil”: joc de taula que introdueix a l’alumnat al conflicte de la guerra al Pallars. El joc es centra especialment en la incidència que aquest va tenir sobre les centrals hidroelèctriques.

Casals i altres grups infantils

Espai Patrimonial La Central

Durant l’estiu l’equipament prepara activitats adaptades als casals d’estiu i ofereix gimcanes i tallers amb l’aigua com a nexe d’unió.

 

Altres llocs d'interès