1. Home
  2. »
  3. Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya
Aeroport de Sabadell
Fundacio Parc Aeronautic de Catalunya 02
Aeroport de SabadellFundacio Parc Aeronautic de Catalunya 02
adreça:
El Prat de Llobregat Baix Llobregat (el)
preu activitat: gratuït
horari: dissabtes i diumenges de 10:00 a 13:30

 

 

 

La Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya neix el 1997 de la iniciativa d’en Manel Pons Fontanillas. Aplega diverses entitats i persones del món de l’aeronàutica amb l’objectiu de recuperar i divulgar el patrimoni històric aeronàutic. Disposa de 3 hangars a l'Aeroport de Sabadell i un taller de restauració al Centre Aeri de Vilanova i la Geltrú. El Centre Cultural Aeronàutic de l’Aeroport de Barcelona-El Prat és on es fan les exposicions, conferències i altres activitats culturals.

Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya. Rèpliques i exposició

Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya

El Bleriot XI, és un dels avions de la col·lecció estàtica que podreu trobar a l'exposició.

Entre els avions estàtics hi ha peces notables com una replica del Monocoque Nº5 amb el que el pioner Salvador Hedilla va fer l’any 1916 el primer vol de Barcelona a Palma de Mallorca.

Disposen de diferents avions de la col·lecció de vol que es poden veure en exhibicions o a l'Aeroport de Sabadell.

La Col·lecció i Exposició Històrica de la FPAC al Centre Cultural Aeronàutic de l’Aeroport de Barcelona-El Prat es pot visitar els dissabtes i diumenges de 10:00 a 13:30.

Visites Guiades per a Escoles i Grups en dies feiners en que no hi hagi activitats programades per AENA, S.A.

Jardí-Museu Aeronàutic a l’Aeroport de Sabadell

Un dels tres Objectius Fundacionals de la FPAC es la promoció de la Cultura Aeronàutica mitjançant l’exposició de la Col·lecció de més de 50 aeronaus estàtiques i operatives. Aquesta exposició ocuparà una parcel·la de 10.500 m2 cedida per AENA a l’Ajuntament de Sabadell per que la FPAC faci realitat el Jardí-Museu “Parc Aeronàutic de Catalunya”.

*Consulteu les activitats AQUÍ, per estar atents a les jornades de portes obertes i exhibicions que es realitzen a Sabadell i al centre del Prat.

*fotos FPAC

Altres llocs d'interès