Què fem?

Museu de les Aigües

 1. Home
 2. »
 3. Museu de les Aigües
adreça: Ctra. de Sant Boi, 4-6
adreça:
Cornellà de Llobregat Baix Llobregat (el)
telèfon: 93 342 35 38
correu electrònic: museudelesaigues@agbar.es

 

 

 

El Museu de les Aigües és un espai per divulgar el coneixement sobre l’aigua, un bé essencial per a la vida. Està ubicat a l’antiga Central Cornellà, construïda l’any 1909 i encara en funcionament. Un dels seus pilars fonamentals és el programa educatiu, pensat per a famílies, escoles i públic en general. Podreu veure la importància de l’aigua en la història de la humanitat, i com ha evolucionat la tècnica perquè avui arribi a les llars de l’àrea metropolitana de Barcelona. Abans d'anar-hi consulteu l'agenda d'activitats.

 

Museu de les Aigües. Què hi trobareu

Un munt de propostes, experiments i activitats per fer amb els nens. Podeu experimentar de manera autònoma, en família, encara que si necessiteu un com de mà us poden ajudar.

 • Activitats originals i diverses, adreçades a escoles, grups infantils, famílies, gent gran o professionals de l'educació. Aquestes activitats tracten l'aigua des de mirades ben diverses, per aprendre a estimar-la i a impregnar-nos del seu valor per a la vida i la cultura.
 • Exposició permanent: àmplia, variada i original oferta d'activitats gratuïtes o assequibles per a tots els públics.
 • La Factoria de l'Aigua és un espai de tinkering (una metodologia d'aprenentatge derivada del moviment Maker, Do It Yourself, etc.) on, mitjançant l'assaig-error, podràs crear el teu propi invent o prototip amb materials quotidians i donar-los nous usos, per resoldre reptes relacionats amb l'aigua. Activitat familiar recomanada per a infants a partir de 6 anys.
 • HACDOSOH activitat familiar, recomanada per a infants a partir de 6 anys, on descobrireu les propietats de l’aigua al vostre ritme.
 • Central Cornellà d'Aigües de Barcelona a través d'una passejada tranquil·la pel Museu, compartireu records i reviureu vivències amb l'ajuda de fotografies antigues de la vila de Cornellà de Llobregat i del seu entorn.

Museu de les Aigües

 • Ludoteca d'aigua en família: dissabtes i diumenges de l'1 d'abril a finals de setembre.

 

Vine amb el TRAM al Museu de les Aigües

Museu de les Aigües

Ruta del TRAM - Bitllet + entrada gratuïta (vàlid fins 1 d'octubre 2019) +info

La cascada d'Antoni Gaudí

Museu de les Aigües

El museu està envoltat d’uns jardins amb caràcter propi, que compten amb una joia del modernisme: la Cascada de la Casa Vicens, dissenyada per Antoni Gaudí. La Cascada va desaparèixer fa gairebé 80 anys del seu emplaçament original al carrer de les Carolines de Barcelona, per la pressió urbanística. El monument s'ha reconstruït com a part del projecte de renovació museística, oferint un nou espai a la ciutadania.

 

Més coses

Per als centres Educatius

Museu de les Aigües

 • A la Fundació Agbar ofereix un catàleg d'activitats educatives en diferents formats, que es van ampliant progressivament. Pensades per dfondre la cultura de l'aigua i fomentar-ne els valors que hi estan associats, com el respecte al medi ambient, l'ús responsable i la sostenibilitat.
 • 3 programes per a centres escolars i 5 propostes d'activitats d'educació en el lleure per a grups d'infants i joves de diferents edats apuntats a casals d'estiu. També hem contribuït a la formació acadèmica de cicles superiors relacionada amb la gestió ambiental i de l'aigua.
 • Amb la voluntat de ser un museu inclusiu, teniu la possibilitat de contactar amb nosaltres per tal que adaptem els continguts, les metodologies i l'itinerari de l'activitat que heu escollit per a alumnes amb necessitats educatives especials i escoles d'Educació Especial.

 

Accessibles per a persones amb discapacitat

Els punts de recepció, de venda d'entrades i la botiga estan adaptats amb bucle magnètic. L'Àgora Agbar està dotada de bucle magnètic permanent. L'accessibilitat sensorial de l'Àgora es complementa amb altres serveis d'accessibilitat, a disposició del client mitjançant sol·licitud prèvia. Consulteu aquí tota la informació.

 

Altres llocs d'interès

Parc de la Solidaritat – Esplugues de Llobregat
Museu de les Matemàtiques – MMACA- Cornellà del Llobregat
Parc Can Mercader a Cornellà de Llobregat  

+ sortides amb nens al Baix Llobregat

+ museus amb nens