Activitats estiu

Què fem?

Parc del Falgar i la Verneda a les Franqueses

 1. Home
 2. »
 3. Parc del Falgar i la Verneda a les Franqueses
adreça:
Les Franqueses del Vallès Vallès Oriental (el)

 

 

 

El mes de març del 2019 s'ha inaugurat el Parc del Falgar i la Verneda a Les Franqueses del Vallès. Es tracta d'un espai d'interès natural de 171.000 m2 que forma part de la Xarxa Natura 2000. Està dividits en 3 zones connectades i ben diferenciades. A la part nord es troba la zona d'activitat mínima i d'alta concentració de flora i fauna. Al sud es concentren les zones lúdiques i de descans com la zona infantil i l'àrea de pícnic.

 

Parc del Falgar i la Verneda a les Franqueses. Dades i mapa

El Parc del Falgar i la Verneda forma part de la Xarxa Natura 2000 i, per tant, s’hi ha desenvolupat un projecte de restauració paisatgística i de conservació i de protecció de la natura.

Parc del Falgar i la Verneda a les Franqueses

El Parc està dividit en tres zones principals i ben diferenciades:

Parc del Falgar i la Verneda

 • Zona humida: formada per tres llacs artificials envoltats d’una vegetació de ribera que evita el pas de gent i que afavoreix l’arribada i el refugi de fauna autòctona  migratòria. Per tant, la zona humida és la de menys activitat humana i on s’ha de tenir una cura especial en el respecte cap a la fauna i la flora.
 • Zona de prat: que serveix de transició de la zona de més activitat humana a la de menor activitat.
 • Zona d'equipaments: on hi haurà l’Aula de la Natura. Hi trobareu una zona de jocs, aparells de salut i una àrea de pícnic.

Parc del Falgar i la Verneda a les Franqueses

 • Els animals: no es permet l’entrada d’animals de companyia a la zona de jocs i descans. A la resta del parc, els animals han d’anar lligats en tot moment.
 • No es permet el bany: de persones ni animals domèstics a cap dels tres llacs. El seu incompliment podria comportar sancions de fins a 900 euros.
 • Celebracions: No es permeten les celebracions o actes col·lectius de caràcter privat en tot l’àmbit del parc, excepte les celebracions infantils a la zona de jocs amb l’autorització prèvia tramitada al Servei d’Atenció  a la Ciutadania (SAC) de l’Ajuntament.
 • Pícnic: Està prohibit fer pícnics fora de les àrees de lleure
 • Informació: Per a qualsevol dubte o informació complementària, adreceu-vos a l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès (carretera de Ribes, núm. 2, tel. 93 846 76 76)

Teniu panells informatius i punts d'observació d'aus.

Parc del Falgar i la Verneda

 

Parc del Falgar i la Verneda

L'equipament de fusta, les singulars escales del tobogan per adaptar-se a l'entorn.

 

Zona de pícnic del Parc del Falgar

zona picnic parc del falgar

Disposa de 4 taules de pícnic ben espaiades. Teniu més fotos del parc i de la zona a Som de pícnic

 

*informació elaborada a partir de notícies de Les Franqueses i Som les franqueses.

*fotos de Plans en família

 

 

Altres llocs d'interès