Què fem?

Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

  1. Home
  2. »
  3. Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí
adreça:
L'Espluga de Francolí, Conca de Barberà (la)
Club Súper3: No, però els menors de 18 anys tenen entrada gratuïta.

 

 

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí el un centre cultural de la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural. Hi trobareu una bona exposició d'objectes i eines utilitzades per la pagesia. Peces relacionades amb l'agricultura, els oficis i la societat. El lema per saber on anem cal saber d'on venir, defineix el contingut i el sentit d'aquest museu etnològic. Ocupa un total de 5.500 m2 i està repartits en 3 edificis. Consulteu la seva agenda abans d'anar-hi per veure els tallers i exposicions temporals que hi ha actius.

 

Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. La visita

Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

La Fundació Carulla va néixer l’any 1973 fruit de la iniciativa emprenedora de Lluís Carulla i de la seva esposa, Maria Font, amb l’objectiu d’impulsar la llengua i la cultura catalanes. El museu obra les seves portes l'any 1988 en el que era la casa de la família Carulla. L'any 2009 s'inaugura l'ampliació i renovació. Us trobareu un museu modern amb exposicions amb hologrames i grans pantalles audiovisuals que el fan molt atractiu. Resulta una bona eina educativa per a petits i grans. Us podeu descarregat l'app La Capsa de l'àvia on s'amplien els continguts de la visita des del context històric i emocional.

 

Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

Aneu amb temps i sense preses ja que hi ha moltes coses per veure i descobrir. El museu està dividit en 12 seccions i s'estructura en quatre espais diferents: agricultura, oficis, tasques domèstiques i la Conca de Barberà. La visita comença als jardins de la casa de la família Carulla. Segueix per l'exposició de carros i continua en la secció de diorames on es reprodueixen escenes del dia a dia.

 

Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

  • Secció d'agricultura. Aquí podreu veure la maquinària i les eines relacionades amb les feines del camp. La vinya, les oliveres i els cereals.
  • Secció dels oficis tradicionals. Un bon recull d'eines utilitzades pels fusters, pastissers, capellans,
  • Secció feines domèstiques i farmàcia. En aquesta secció hi trobareu vestits de l'època, mobiliari, objectes de la cuina... Algunes dels membres de la família Carulla van fer d'apotecaris i per això hi trobareu una bona col·lecció de peces i estris utilitzats en les farmàcies de l'època.
  • Secció la Conca de Barberà. En aquesta secció s'explica la història de l'Espluga de Francolí i de la comarca, la conca de Barberà.

 

Altres llocs d'interès