Què fem?

El riu Francolí a Montblanc, un passeig per fer amb nens

  1. Home
  2. »
  3. El riu Francolí a Montblanc, un passeig per fer amb nens
adreça:
Camí de la Parellada, Montblanc, Conca de Barberà (la)

 

 

 

Si ja heu visitat la població de Montblanc Medieval o voleu contemplar Montblanc fora muralles podeu fer un passeig vorejant el riu Francolí a Montblanc. Es tracte d'una passejada circular, planera i agradable que podeu fer a peu o en bicicleta. L'itinerari permet passejar entre els horts que s'estenen al llarg del Francolí, i creuar el riu pel Pont de la Ceba i de tornada per popular Pont Vell. Un itinerari de poc més de 4Km apte per a tothom.

 

El riu Francolí a Montblanc, un passeig per fer amb nens. Dades i mapa

Riu Francolí a Montblanc, un passeig per fer amb nens

 

Riu Francolí a Montblanc, un passeig per fer amb nens

Descarregue-vos de manera gratuïta l'App de Natura Local per resseguir l'itinerari

 

El riu Francolí a Montblanc, un passeig per fer amb nens. Itinerari

L'itinerari comença al camí de Perellada, per la zona dels horts de Can Baldrich i torna pel la riba esquerre del Francolí. Un agradable passeig fora muralles que us permetrà gaudir des dels horts, camps de cereals, vinyes o avellaners fins el paisatge retallat per les muntanyes de Prades que queden al fons. Al llarg del recorregut podreu veure diferents molins aiguaders pintats de color groc.

El recorregut és fa com un passeig, fàcil i planer que voreja el Francolí a través del horts pel camí que condueix fins la Font de la Ceba. A la font podreu fer una parada, veure aigua i si fa molta calor descansar sota l'ombre dels enormes plataners.

La tornada el camí ressegueix el Francolí fins arribar al Pont Vell, construït al segle XII. Està emplaçat a la sortida del Camí Reial que donava al nucli antic de Montblanc. Aquí la vegetació de ribera, on s'hi acosten els ocells per descansar, comparteixen espai amb petits horts.

Si voleu allargar la sortida us podeu arribar fins el Molí de Pas, un dels molins fariners de Montblanc. Es conserva bona part de l'estructura quadrada medieval de l'edifici, sobre la qual s'ha sobreposat una nou habitatge. A la part del darrere del molí podreu veure part l'antiga bassa amb els dos cacaus.

 

Altres llocs d'interès

Montblanc medieval amb nens
El bosc pintat de Poblet, ruta micològica amb nens
El Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Muntanyes de Prades

sortir amb nens a la Conca de Barberà

+ rutes Muntanyes de Prades

 

 

 

 

 

Save

Save

Save