Què fem?

Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Muntanyes de Prades

  1. Home
  2. »
  3. Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre Muntanyes de Prades
adreça:
Carrer de la Pedrera, 2, Montblanc, Conca de Barberà (la)
telèfon: 977 86 21 77
correu electrònic: ciar@mccb.cat

 

 

 

El Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre Muntanyes de Prades, fou inaugurat el setembre de 2005. Forma part del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, CIAR. Ha estat declarat patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1998. Un espai pensat per mostrar i ajudar a entendre les pintures rupestres de la zona. El Centre d'interpretació està dividit en diferents seccions. En cadascuna es pot anar descobrir mitjançant diorames i plafons, des del medi físic de la Conca, la història geològica de la comarca a l'art rupestre dels nostres avantpassats.

 

Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre Muntanyes de Prades. Què hi podem veure?

Art Rupestre Muntanyes de Prades

Es poden veure alguns dels fòssils més característics dels jaciments paleontològics. Des del Silúric fins el Quaternari, amb  l’aparició dels humans i els seus primers hàbitats a les coves. En l'exposició també es pot contemplar diferents manifestacions artístiques trobades en coves, a l'aire lliure, en construccions megalítiques. Les de rèpliques de mida natural que mostren la textura de la roca, es reprodueixen els conjunts rupestres de les Muntanyes de Prades, pintures naturalistes, esquemàtiques i abstractes.

Portal de Jocs de la ruta de l'art rupestre

A la pàgina web del MAC, Museu d'Arqueologia de Catalunya trobareu l'accés a la plataforma interactiva del joc perquè els nens coneguin les pintures rupestres llevantines de València i Catalunya que formen part de la Ruta de l’Art Rupestre peninsular i que van ser declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1998.

La ruta de l'art rupestre - sortida en visites guiades

Des del mes de juny del 2013, l’Oficina Municipal de Turisme de Montblanc gestiona les visites al CIAR i abrics, que consisteix en una sortida, de gairebé quatre hores, que permet gaudir d’aquest art in situ. Les visites són amb reserva prèvia i van acompanyades d’un guia turístic de Montblanc.

  • Consulteu informació aquí.
  • Tarifa gratuïta a menors de 10 anys i socis MCCB. Gratuït per a nens menors de 6 anys.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens per la Conca de Barberà

+ rutes Muntanyes de Prades

+ Centres d'Interpretació

 

 

Save

Save

Save

Save

etiquetes: