Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Museu Marítim de Barcelona

  1. Home
  2. »
  3. Museu Marítim de Barcelona
adreça: Avinguda de les Drassanes, s/n
adreça:
Barcelona Barcelonès (el)
preu activitat: gratuït menors de 17 anys / Diumenges, a partir de les 15 h, entrada gratuïta

 

 

 

El Museu Marítim de Barcelona és un espai per a la interpretació i difusió de la cultura marítima catalana. Es presenta de forma innovadora, participativa i pròxima a la societat i al territori. Vol ser una institució de referència de la cultura marítima mediterrània, oberta i accessible a tota la societat, i cooperativa amb les persones i les organitzacions. El pailebot Santa Eulàlia forma part del museu i és visitable. Disposa d'una àmplia oferta d'activitats adreçades al públic familiar i infantil.

 

Museu Marítim de Barcelona en família

Museu Marítim de Barcelona activitatsinfantils

Des del Museu s'organitzen nombrosos tallers per a nens i activitats familiars. Us deixem les dues propostes fixes que serviran als nens per descobrir de manera lúdica el museu.

Tripulant de Galeres

Es tracta d'un autoguiat que permet gaudir a tota la família de la visita lliure a l'exposició de Drassanes i Galeres. Autoguiat gratuït per a famílies amb infants a partir dels 5 anys.

Els tresors amagats dels Guitart

Els protagonistes d'aquesta història són la Laia i el Pau Guitart, dos germans que descobreixen a les golfes de casa seva uns tresors meravellosos que la seva família ha anat guardant a través de generacions. Un vestit de bany antic, una àmfora grega, el mapa d'un tresor, un mascaró, un diari de navegació antic i la pintura d'un transatlàntic. Passareu una bona estona i fareu troballes singulars.

Activitats per a espais, casals d'estiu...

Adreçades al públic infantil en períodes extraescolars (vacances, dates assenyalades…). Estan destinada als casals i que estan concebudes per fer en grup i, sobretot, des d’una vessant molt participativa i lúdica.

Més activitats Museu Marítim de Barcelona pensades per al públic infantil

  • Tallers. Des de fa anys tenim una oferta de tallers que tenen l’objectiu de desenvolupar la creativitat, per experimentar i comprendre diferents aspectes de la navegació. Com la flotabilitat o la propulsió, d’una manera pràctica i lúdica, construint vaixells de joguina.
  • Activitats al planetari digital. El Museu disposa d’un planetari digital inflable semiesfèric, a l’interior del qual s’hi fan projeccions per oferir programes vinculats amb la cultura marítima, l’astronomia...
  • Activitats vinculades a les exposicions. jocs de pistes, visites en forma de teatre o guiades…

 

Museu Marítim de Barcelona, visita general

Museu Marítim de Barcelona

  • El Museu: El propi museu, que presenta una oferta d’exposicions permanents i temporals, que explica diverses històries que tenen el mar com a fil conductor, vist i viscut des de la perspectiva mediterrània. A les exposicions el visitant troba objectes, escenografies i recursos diversos que mostren la riquesa del nostre patrimoni marítim.
  • La Flota: Una flota d’embarcacions a l’aigua, que es poden visitar només caminant uns minuts tot fent una passejada agradable. Visites al pailebot Santa Eulàlia.
  • Espais Singulars: El Jardí del Museu, davant del restaurant, o els Jardins del Baluard, un espai “secret” que forma part de l’antiga muralla de la ciutat, el Portal de Santa Madrona.
  • Restaurant i botiga:

 

Tots els diumenges, a partir de les 15 h, l’entrada al Museu és gratuïta.
L’entrada a les exposicions del vestíbul i a l’Espai Mirador és gratuïta.

 

+ activitats i rutes Barcelonès

+ Museu per visitar amb nens

 

 

INSTAGRAM