Què fem?

Parc Dalmau de Calella

  1. Home
  2. »
  3. Parc Dalmau de Calella
adreça:
Carrer de Sant Jaume, 2, Calella, Maresme (el)

 

 

 

 

El Parc Dalmau de Calella és un espai natural i l'àrea de lleure més gran del municipi. L'any 1929 l'Ajuntament va adquirir la finca, les cases, l'horta i el bosc de pins anomenat "Can Pelayo" amb la finalitat de destinar-lo com a parc municipal. Ara, és un punt de repòs, passejades i actes culturals tant de la gent del municipi com dels visitants. El parc ocupa unes de 10 ha i es pot visitar en un recorregut fàcil, gràcies als camins i corriols expressament indicats. Disposa de zones infantils, àrea de pícnic, fonts, pinedes, zones enjardinades i nombrosos bancs per descansar. Dins el parc podeu visitar el refugi antiaeri de Calella.

 

Parc Dalmau de Calella. Què hi trobareu

Parc Dalmau de Calella

Parc Dalmau de Calella

Parc Dalmau de Calella

Parc Dalmau de Calella

  • Un indret de trobada cultural: El parc acull tota mena de manifestacions culturals i populars. A l'espai conegut com el Pati de l'Ós té lloc, el primer diumenge de juny, la celebració de l'Aplec Sardanístic de Calella, conegut com l'Aplec Pairal de Catalunya.
  • L'itinerari botànic. El Parc Dalmau presenta dos tipus de vegetació: a la part baixa enjardinada hi abunden els plàtans i a la part alta hi predomina un bosc pròpiament mediterrani amb pins pinyers, alzines i brolles. L'itinerari botànic s'agafa passada la font dels Lleons, al tram central del parc i és una mostra de la vegetació més natural.
  • Un espai ideal per gaudir en família. Hi trobareu espais amb instal·lacions de jocs infantils adequats per als més petits, amb els típics gronxadors i tobogans de modern disseny. A la zona del Pati de l'Ós hi ha jocs més nous, que conviden a la imaginació i l'aventura.

Parc Dalmau de Calella

Parc Dalmau de Calella

 

Passejada pel Parc Dalmau de la mà del Rondaller

Parc Dalmau de Calella

Parc Dalmau de Calella

Mapa de la web Rondaller on podeu fer un seguiment punt a punt - Al Pati de l’Ós no hi ha cap ós

Refugi antiaeri de Calella dins del parc

Parc Dalmau de Calella

+info Ajuntament Calella

Consulteu a l'enllaç horaris de visites i tota la informació.

Ruta de l'esquirol de Calella

parc dalmau de Calella

Si teniu ganes de caminar tot fent un passeig per Calella mireu la Ruta de l'Esquirol (Vermella). Entre altres llocs passa per dins el Parc Dalmau. Podeu resseguir el recorregut que fan al blog Boulder Rocodrom. (d'on hem tret la foto de la zona de pícnic de la zona del Pati de l'Ós).

*Franjalpe1970 (una de les fotos de la zona infantil)

Altres llocs d'interès

sortir amb nens al Maresme

+ parcs infantils

 

 

INSTAGRAM