Què fem?

de Gelida a Sant Sadurní d’Anoia – Via Augusta Penedès

  1. Home
  2. »
  3. de Gelida a Sant Sadurní d’Anoia – Via Augusta Penedès
de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia - Via Augusta Penedès
de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia - Via Augusta Penedès
de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia - Via Augusta Penedèsde Gelida a Sant Sadurní d'Anoia - Via Augusta Penedès
fotos de: web Via Augusta Penedès
adreça:
aparcament estació Renfe - Gelida Alt Penedès (l')

 

 

 

Us deixem un dels trams de la Via Augusta del Penedès, en concret el de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia. L'hem escollit ja que us permet fer la ruta que en principi és lineal circular aprofitant que hi ha connexió en tren entre els dos municipis. I per afegir-hi més atractiu podeu iniciar la ruta des de l'estació del Funicular. Pujar-hi fins el centre del poble i seguir direcció al castell. Una excursió familiar i força variada per fer amb els nens.

 

de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia. Dades i mapa

de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia - Via Augusta Penedès

Via Augusta - tram de Gelida a Sant <Sadurní

Via Augusta Penedès tram de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia. Itinerari

Podeu deixar el cotxe al mateix aparcament de l'estació de tren. Si aneu amb temps us recomanem pujar al Funicular de Gelida, recordeu que només funciona els caps de setmana i festius. Un cop a l'estació de dalt arribeu fins el Castell, construït sobre restes iberes i romanes.

Us deixem l'itinerari.

  • Des de l’estació de RENFE, el camí es dirigeix cap al polígon de la Gelindense i les Cases Noves.
  • Creua el riu Anoia pel pont del camí del Mig (BV-2249), deixant enrere la deixalleria i la fàbrica Unex, i es desvia en direcció la Ferreria. Només a partir d’aquest punt es comença a gaudir del paisatge de vinyes que caracteritza la Via Augusta Penedès.

de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia - Via Augusta Penedès

un dels trams de la ruta

  • La ruta continua pel camí de Can Miquel en un terreny solcat de barrancs fins que arriba al pas de Piles, sobre el riu Anoia.
  • Es creua el pont de la BV-2296 i immediatament després s’agafa el camí de l’esquerra que, amb un pendent acusat, permet arribar al corriol que remunta el curs sinuós del riu Anoia.
  • Se segueix fins a l’alçada de Can Codorniu, i s’entra a Sant Sadurní d’Anoia pel nord-est, es travessa la plaça del Pont Romà -una de les entrades més antigues de la vila- i es continua pel carrer de l’Església. Cal dir que val molt la pena visitar el Cava Centre - El Centre d’Interpretació del Cava, Can Fassina.
  • Finalment, el camí descendeix pel parc de la Timba, al sud del poble i l’etapa finalitza a la confluència del carrer Maresme (pista) i el carrer Diputació, just abans de passar el pont sobre la riera de Lavernó. A la dreta, l’etapa continua, a l’esquerra, el camí porta a l’estació de Sant Sadurní d’Anoia.

 

La tornada es pot fer amb tren, agafant la Línia R4 de Rodalies a Sant Sadurní d'Anoia fins a Gelida, on teniu el cotxe aparcat.

 

 

Via Augusta Penedès

de Gelida a Sant Sadurní d'Anoia - Via Augusta Penedès

veure el pdf de la Via Augusta del Penedès

El Penedès ha recreat el traçat de la Via Augusta al seu pas per la comarca per convertir-lo en una proposta que permet descobrir el territori tal i com és:  Un paisatge ple de camins, carrerades i corriols que configuren un mosaic de vinyes que canvia de color a cada estació.

*La descripció de la ruta s'ha copiat de la pàgina de la Via Augusta pel Penedès.

 

+ activitats i rutes Alt Penedès

 

 

INSTAGRAM