Què fem?

Camí del Rec a la Selva del Camp

  1. Home
  2. »
  3. Camí del Rec a la Selva del Camp
adreça:
Baix Camp (el)

 

 

 

L'excursió pel Camí del Rec a la Selva del Camp és una bonica i entretinguda caminada seguint la canalització que portava aigua al poble, des de la Font Major fins els dipòsits. L'itinerari  segueix l’antic recorregut de l’aigua que abastia el poble i els molins fariners que es trobaven en el seu recorregut. La ruta resulta molt atractiva per als nens ja que al llarg del recorregut trobareu passarel·les de fusta, ponts, escales...

 

Camí del Rec a la Selva del Camp. Dades i mapa

  • Distància: 8,5 Km.
  • Temps: Fins el Pont Alt: 1h (anada i tornada); tot el Camí: 2h (anada i tornada)
  • Tipus recorregut: lineal
  • Dificultat: fàcil. Penseu que teniu escales, ponts i trams amb passarel·les de fusta.

 

cami del rec selva del camp mapa

El tram del Camí del Rec comença al punt 1 fins el punt 15. Veure tots els punts del recorregut.

 

Camí del Rec a la Selva del Camp. Itinerari

La ruta és fàcil de seguir i comença des del mateix nucli de la Selva del Camp. Cal resseguir l'itinerari senyalitzat tot passant pel Els Ponts, amb dues arcades i continuar per la zona de camps i fruiters.

font dels gossos camí del rec selva del camp

Font dels Gossos (veure més rutes d'animals singulars)

cami del rec selva del camp taules pícnic

S'arriba a la zona de lleure on hi ha la Font dels Gossos. Aquí trobareu taules de pícnic. Al llit de la Riera es poden veure les restes d’una primitiva resclosa coneguda com la Peixera on s’inicia la canalització d’obra del Rec de la vila. Continuant s'arriba fins on comença pròpiament la riera de la Selva. És anomenat les Tres Aigües perquè hi conflueixen tres barrancs amb els seus cabals: el del Gatellar, provinent de mas Ripoll i els del Salt i de la Font Major, que neixen al terme de l’Albiol.

cami del rec selva del camp passareles

cami del rec selva del camp tramp

Depenent de si la riera porta aigua o no la ruta té un aspecte completament diferent. En aquesta ocasió d'excursió pel Camí del Rec s'ha fet sense aigua i malgrat això l'itinerari resulta del tot recomanable.

cami del rec selva del camp escales

Si voleu conèixer més dades i curiositats sobre el Camí del rec consulteu el web del mateix nom del Ferran Roig Vallverdú.

 

Altres llocs d'interès

excursions amb nens pel Baix Camp

rutes d'aigua