Ruta dels dips de Pratdip

  1. Home
  2. »
  3. Ruta dels dips de Pratdip
adreça: Plaça de l'Església 1 (Oficina de Turisme)
adreça:
Oficina De Turisme - Pratdip, Plaça de l'Esglesia, Pratdip, Baix Camp (el)
ajuntament:
tipus visita: lliure
preu activitat: gratuíta
telèfon: 977 566 388

L'activitat familiar que us proposem aquí és la ruta dels dips de Pratdip. Una volta pel poble de manera divertida per fer amb els nens on cal buscar les 11 siluetes dels dips que hi ha per tot el poble. I què és un dip? Segons la llegenda els dips són el gossos llop negres que rondaven pel municipi buscant xais, cabres o persones per xuclar-los-hi la sang. Sembla que van desaparèixer al segle XIX i ara tornen a ser visibles en forma de boniques siluetes que es poden trobar pels carrers del poble.

 

Ruta dels dips de Pratdip. El mapa

Ruta dels dips de Pratdip

Per trobar la silueta dels 11 dips que hi ha repartits per Pratdip us caldrà descarregar-vos el mapa o fulletó. Si voleu el podeu trobar a l'Oficina de Turisme de Pratdip. Les siluetes estan en diferents racons del poble; carrers, carrerons, façanes, taulades ..  Cal recordar que no tots els dips tenen la mateixa silueta, n'hi ha que estan ajupits, altres estirats, uns altres udolant... Vigileu bé per on aneu, mireu els racons, al tombar un carrer, mireu les taulades. Esteu ben atents!

 

El castell de Pratdip

Horaris de visita: Tots el dies de 8.00 h a 17.00 h. La visita és lliure i gratuïta. Per concertar una visita lliure o guiada s’ha de trucar a l’oficina de Turisme: 977 566 388

 

La llegenda dels dips

Ruta dels dips de Pratdip

El poble de Pratdip és coronat per les restes visitables del castell. Unes fantàstiques vistes sobre aquest llogarret de teulades rogenques i la serra de Llaberia. Tampoc et perdis els safaretjos i abeuradors del nucli antic i l’església. I fixa’t que els dips han marcat tantíssim la vida d’aquest municipi que s’han acabat colant a l’escut de la bandera.

Els dips, van aparèixer representats per primera vegada en el retaule de Santa Marina del 1602. Després ho van fer el 1730, en un altre retaule, en el qual prenien una imatge més ferotge i  desafiant. Fins que finalment es van incloure a l'estut del municipi.

Joan Perucho a la seva obra Històries naturals, s’inspira en els dips per crear un personatge vampíric i mutant ambientat en l’època moderna. L’autor s’encarrega d’internacionalitzar la figura del dip, més concretament d’Onofre de Dip, el qual habitava al castell de Pratdip, a través d’un dels pocs personatges vampírics de l’imaginari català.

(informació de la web de Pratdip)

*foto portada

 

 

 

 

Altres llocs d'interès

Excursió als gorgs de la Febró amb nens
Parc del trenet – Parc de la Misericòrdia – Reus
Cova del Blai a la Serra de Llaberia

Baix Camp amb nens

 

 

 

Save