Cova del Blai a la Serra de Llaberia

  1. Home
  2. »
  3. Cova del Blai a la Serra de Llaberia
adreça:
Pratdip, Baix Camp (el)
coordenades: 41.062248 / 0.89505800 (a la Planeta)

 

 

 

La Cova del Blai a la Serra de Llaberia, pertany al terme municipal de Pratdip i es troba situada en les serres de Mestral. A Pratdip trobareu el Centre d'Interpretació de la Serra de Llaberia on podreu recollir més informació. L'itinerari és una bonica caminada que podeu fer amb nens, no massa petits, que els hi agradi caminar per indrets un pèl feréstecs resseguint la llera del riu entre parets. L'excursió us porta fins la cova del Blai, una cova visitable on hi trobareu magnífiques galeries. Mentre pugeu podreu gaudir de les magnífiques vistes del Camp de Tarragona des de la Muntanya Blanca. La ruta està senyalitzada com a Tomb per les Rases. No us oblideu la llanterna!

 

 

Cova del Blai a la Serra de Llaberia. Dades i mapa

  • Distancia: 9.8 Km
  • Desnivell: 410 m
  • Durada: 3/4 hores
  • Dificultat: Baixa
  • Època: tot l’any (excepte a l’estiu a les hores de més calor, hi ha poques ombres).
  • Edat aconsellable: A partir de 6 o 7 anys (compte amb els nens en un parell d’avencs que passarem pel camí).

Cova del Blai a la Serra de Llaberia

veure ruta a wikiloc

 

Cova del Blai a la Serra de Llaberia. Itinerari

Senyalitzada com a Tomb per les Rases, amb marques blaves i pals verticals (i un petit tros que coincideix amb un GR, marques blanques i vermelles). Millor, però, portar una ressenya i un mapa.

Us deixem l'enllaç de la web pujades.net on trobareu totes les dades de l'itinerari, el track i la descripció del recorregut.

La Planeta (0:00 , 302 m) – Cruïlla Barranc de la Ponça (0:20 , 214 m) – Final de les rases. (1:45 , 378 m) -  Cova de Blai (02:00 , 431 m) -  Portell i bassot de les Recones (2:30 , 515 m) – Molló dels Quatre Termes (2:40 , 498 m) –Les Set Crestes (3:10 , 422 m) – Cruïlla Font de l’Aufinac (3:45 , 226 m) – La Planeta (4:25 , 302 m).

Cova del Blai a la Serra de Llaberia

La flora

 

La cova de Blai

Cova del Blai a la Serra de Llaberia

entrada a la cova del Blai

Cova del Blai a la Serra de Llaberia

No és complicada de visitar. L'accés és en baixada.  A dins hi ha esgraons fets al terra amb troncs de fusta que us faciliten el recorregut. S’arriba a una mena de primera sala, per baixar una mica més fins a dues sales desiguals que queden a banda i banda. El seu recorregut total, diuen, és de gairebé cent-setanta metres... A mesura que aneu baixant la cova és cada cop més bonica. La veritat és que és impressionant.

No us oblideu la llanterna !

 

Altres llocs d'interès

Excursió als gorgs de la Febró amb nens
Parc del trenet – Parc de la Misericòrdia – Reus
Punt d’interès: Pi d’en Bofarull

Baix Camp amb nens

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: