Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

Un dels molts atractius que té anar visitar la Costa Brava és poder fer un tram del GR92. Són els Camins de Ronda. Resseguir la retallada costa, descobrir les magnífiques cales, gaudir del paisatge, vegetació, aigua, sorra… Rutes que es poden fer durant tot l’any però que quan fa bon temps tenen conviden a donar-s’hi un bany. Avui fem un repàs als Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens. Segons el tram i depenent de l’edat, el poden fer a peu o en motxilla. No tots els trams són accessibles amb cotxet. En la majoria de casos, per salvar desnivells, hi podeu trobar escales, trams de platja i sorra o pujades per senders estrets només transitables a peu. Què això no us espanti !

Sempre teniu l’opció de dur una motxilla per als nens. Els recorreguts que us portem són diversos, de curts i fàcils a més llargs. I tots tenen l’encant de la Costa Brava.

 

Hem Classificat els itineraris per comarques, de nord a sud:

Alt Empordà, Baix Empordà i La Selva.

 

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

Recordeu que aneu per senders, la immensa majoria no estan asfaltat, per tant, cal anar ben calçats. Porteu gorra, crema protectora, banyador i tovallola si hi aneu a la primavera o estiu. Si hi aneu a l’hivern o tardor cal tenir en compte el fred i la tramuntana. Porteu aigua i alguna cosa de menjar ja que anant amb nens us podeu quedar més estona del que pensàveu jugant en una cala.

En els trams llarg si aneu amb dos cotxes sempre podeu mirar de fer combinacions o tornar amb autobús.

 

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens per l’Alt Empordà

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

Camí de Ronda de Roses des del Far. El camí de Ronda de Roses és una pavimentat i protegit. Un cop arribeu a Cala Canyelles Petites podreu observar els illots, coneguts també com els Brancs, punt de descans d’aus com el corb marí.

Camí de Ronda de Llança a Port de la Selva. Aquest tram enllaça dues boniques poblacions de l’Alta Empordà, Llançà i Port de la Selva. Es tracta d’un itinerari lineal, d’anada i tornada, que es pot fer força bé si es va amb un cotxet. Algun tram, però, podeu trobar amb alguna dificultat.

Camí de Ronda de Colera a Llançà.  Camí senyalitzat. Des de la Punta del Frare fins la platja de Garbet caminareu arran d’aigua, un al·licient més per als nens. Durant el recorregut el desnivell no és destacable i fins i tot ha ha algun tros força planer.

 

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens pel Baix Empordà

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

Camí de Ronda Cala Rovira a Platja d’Aro L’excursió es converteix en un agradable passeig familiar que comença en l’emblemàtic Cavall Bernat.

Camí de Ronda de Torre Valentina a Cavall Bernat. El tram del camí de Ronda consta de dues parts. Comença a la zona sud de la platja de Sant Antoni de Calonge, al costat de l’emblemàtica Torre Valentina fins la platja de Ses Torretes. Aquí caldrà fer un trosset per carretera. es reprèn el camí des de la la Cala Belladona. Continuar fins arribar al Cavall Bernat, la roca emblema de Platja d’Aro.

Camí de Ronda de Cala Golfet al Far de Sant Sebastià. Es tracta d’un itinerari ben senyalitzat, planer i ample que presenta poc desnivell.

 

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

Camí de Ronda de Sa Riera a Illa Roja – Begur. Els Camins de Ronda de Begur estan fraccionats en 4 trams, degut, sobretot, a la geografia abrupta i rocallosa de la seva costa. Així si voleu fer tot el recorregut haureu de fer-lo de manera fraccionada, per caminar al llarg del 20 Km que el configuren

Camí de Ronda de Sa Tuna a Aiguafreda a Begur. Un recorregut curt i molt agradable malgrat les escales que salven els desnivells. Passareu pel Mirador d’en Josep i veureu les petites Illes de Ses Vaques.

Camí de l’aigua fins la cala Sa Riera a Begur * No és un tram del Camí de Ronda però arriba fins Sa Riera on podeu enllaçar amb el Camí de Ronda.

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

Camí de Ronda de cala Canyers a cala Estreta – Palamós. A Cala Canyers comença un camí de ronda que ens portarà a la Cala dels Corbs i la Cala Estreta.

Camí de Ronda de Sant Pol de S’Agaró – Cala de Sa Conca a Platja D’Aro.  Tram gens escarpat, ben al contrari, el seu itinerari és ample, segur i planer per aquest motiu resulta molt recomanable per fer-lo amb els nens.

Punt d’interès: Els ponts de Cala Canyet- Santa Cristina d’Aro.  No està dins en els camí de Ronda però per la seva singularitat i atractiu l’hem inclòs al post.

Camí de Ronda a Sant Feliu de Guíxols fins la platja de Sant Pol

Camí de Ronda a Sant Feliu de Guíxols fins la platja de Sant Pol.  Un paisatge típicament de la Costa Brava on penya-segats, pinedes, aigües cristal·lines i fantàstiques vistes ens acompanyen durant la caminada.

Cala Calella a l’Estartit.  Un recorregut, bonic i entretingut que transcorre entre penya-segats amb vistes a L’Estartit i amb les Illes Medes al fons. La tornada, si feu la ruta circular, seguireu per la pineda de pi blanc de la Muntanya Gran.

 

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens per La Selva

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

Camí de Ronda de Tossa de Mar a la Cala Pola. La ruta que us proposem avui és un tram lineal, d’anada i tornada. A l’enllaç també hi trobareu un itinerari circular d’una sortida organitzada des de l’ajuntament de Tossa de Mar.

Camí de Ronda de Es Cards a Es Codolar – Tossa de Mar. Un tram que, tot i ser curt té força desnivells que caldrà vèncer a base corriols i escales.

 

 

Més informació de Camins de Ronda

Camins de Ronda de la Costa Brava amb nens

 

 

Rutes dels Camins de Ronda de la Costa Brava per Xavier Blancafort del blog NoTotSonCims

Camins de Ronda pel Parc Natural de Cap de Creus per Natura Local (itineraris autoguiats)

 

 

wikiloc – selecció de rutes fàcils pels Camins de Ronda

Aquí podeu veure el pdf de Cales i Camins de Ronda del Baix Empordà.

De la web Senderisme Girona el tag de Camins de Ronda.

Les rutes de l’Alt Empordà d’Itinerannia on trobareu alguns trams de Camins de Ronda.

 

 

 

Bones excursions !!!

excursions a la Costa Brava en família

 

 

les fotos són dels diferents itineraris que us hem enllaçat.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save