Què fem?

Camí de l’aigua fins la cala Sa Riera a Begur

  1. Home
  2. »
  3. Camí de l’aigua fins la cala Sa Riera a Begur
adreça: C/ Carles Viladomeny, 6
adreça:
Begur, Baix Empordà (el)

 

 

 

El camí de l'aigua fins la cala Sa Riera a Begur és un agradable itinerari familiar. Un recorregut que es fa en suau descens que va del poble a la bonica cala seguint el curs de la riera. Durant l'itinerari podreu conèixer diferents elements vinculats amb la cultura i aprofitament de l'aigua. Els pous, safaretjos i l'antic molí enmig d'una exuberant vegetació. Es fa com un passeig, d'anada i tornada, només cal vigilar als nens quan toca travessar els carrers. Si hi aneu en època de bany porteu.vos el banyador, la tovallola i la crema solar.

 

Camí de l'aigua fins la cala Sa Riera a Begur. Dades i mapa

Camí de l'aigua fins la cala Sa Riera a Begur

Camí de l'aigua fins la cala Sa Riera a Begur

 

Camí de l'aigua fins la cala Sa Riera a Begur. Itinerari

La ruta comença en una àrea d'aparcament situada sota el parc de l'Arbreda. Una caminada que es pot fer com un passeig de gairebé 2,5 Km que es fa en gairebé una hora. Si us agrada escoltar els ocells en el primer tram, si teniu sort, ho podreu fer.

 

Camí de l'aigua fins la cala Sa Riera a Begur

  • El camí s'inicia en suau descens resseguint el Rec des Valls.
  • En una petita esplanada es troben els primers elements relacionats amb l'aigua. L'androna (canal estret que condueix l’aigua de pluja o bruta)  i la cisterna amb una galeria d'aigua. Aquí trobareu una alzina que sembla sortir de la pedra d'un mur.
  • La primera part del recorregut hi predomina el arbres típicament mediterranis; alzines, oliveres, figueres... A la meitat de la ruta i durant un tram la vegetació canvia per la de ribera amb oms, pollancres i àlbers.
  • Al final del camí s'arriba al Mas Mató. Es tracta del conjunt integrat pel molí i una paret en forma de 'E' que actuava com a resclosa per acumular les aigües que provenien de la font de la Pera. També trobareu una antiga pedra de molí.
  • Finalment s'arriba a la petita i bonica cala Sa Riera d'aigües cristal·lines. Segurament us trobareu amb la característica filera de barques de pesca. A la dreta té l'arrecerada cala des Port des Pi i, a l'esquerra, la cala del Rei. Des d'aquesta última i pel camí de ronda, es pot arribar, tot passejant, a l'Illa Roja i les platges del Racó i de Pals. Us deixem la ruta que va de Sa Riera a l'Illa Roja de Begur per un dels trams del Camí de Ronda.

*Es recomana descarregar-vos la ruta Off-line.

*fotos Natura Local

 

Cala Sa Riera de Begur

Camí de l'aigua fins la cala Sa Riera a Begur

És la Cala Sa Riera és la més gran del municipi. Té 230 m llargada i 75 m amplada amb sorra granada. S'hi pot accedir a peu, en cotxe i a l’estiu en transport públic.

Hi trobareu

Serveis de dutxes, WC, WC persones mobilitat reduïda, creu roja, vigilància – socorrisme, accés per persones mobilitat reduïda, guingueta – terrassa – bar, serveis d’oci, centre de submarinisme, aparcament persones mobilitat reduïda, aparcament.

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: