Què fem?

Cala Calella a l’Estartit

 1. Home
 2. »
 3. Cala Calella a l’Estartit
adreça: Passeig Marítim, 46
adreça:
Estartit, Torroella de Montgrí,, 17258 Baix Empordà (el)

 

 

 

La ruta fins la Cala Calella a l'Estartit us permetrà gaudir una bonica franja escarpada del litoral de la Costa Brava. Un recorregut, bonic i entretingut que transcorre entre penya-segats amb vistes a L'Estartit i amb les Illes Medes al fons. La tornada, si feu la ruta circular, seguireu per la pineda de pi blanc de la Muntanya Gran. La ruta comença davant de l'oficina de turisme de l'Estartit. Recordem que cal portar calçat adequat per caminar. Una motxilla amb aigua, crema protectora i el banyador per si us voleu remullar. L'itinerari té pujades i baixades fortes que encara que són curtes cal tenir-ho present amb els nens.

 

IMPORTANT: Entre els 15 de gener i el 15 de juny, queda prohibit el pas a partir de Cala Calella i no es pot fer la ruta circular. Durant aquestes dates haureu de fer el camí d'anada i tornada de l'Estartit a Cala Calella. Els penya-segats que hi ha a continuació de la Cala Calella són zona sensible d'espècies amenaçades. Recordeu que ens trobem dins el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

 

Cala Calella a l'Estartit. Dades i mapa

Dificultat: fàcil . Cal tenir en compte que trobareu pujades i baixades curtes però fortes.

Cala Calella a l'Estartit

Cala Calella a l'Estartit

ruta autoguiada amb l'App gratuïta de Natura Local

 

Cala Calella a l'Estartit. Itinerari

La ruta comença des de l'Oficina de turisme del municipi. Un cop allà cal resseguir el passeig marítim en direcció al port.

Cala Calella a l'Estartit

 • Al port deixar el passeig i continuar pel carrer Cap de la Barra. Seguir fins el final del carrer on trobareu unes escales. Aquestes us portaran fins el Mirador de la Barra. Aquí ja podreu contemplar les primeres vistes sobre l'Estartit, la platja, les Illes Medes i la Roca Maura.

Cala Calella a l'Estartit

 • Seguir el camí. A pocs metres es troba el Pou de la Calella. Tancat amb uns ferros protectors. El pou és l’avenc més profund, extens, i espectacular del massís del Montgrí, i alhora el més conegut pels espeleòlegs de la comarca.

Cala Calella a l'Estartit

 • A uns 200 metres el camí comença a baixar amb força pendent seguint un còrrec que acaba a la cala. La Cala Calella és un conjunt rocós on una llengua de mar s'endinsa a terra. Un racó molt bonic d'aigua cristal·lina.
 • Des d'aquí haureu de refer el camí si hi aneu en època protegida o no voleu caminar més.
 • Si feu la ruta circular podreu seguir el contorn del litoral per sobre els penya-segats fins al el port de Falaguer.
 • A partir d'aquí la ruta continua allunyada del litoral tot enfilant-se per trobar la pista. La pista transcorre majoritàriament per zones on predomina el garrigar amb estepa blanca, romaní i pi blanc. Continuar fins el punt d'inici.

 

Què cal tenir en compte?

 • La ruta té alguns punts sense cobertura per aixo cal fer-la Off-Line.
 • No us descuideu l'aigua, sobretot si feu la ruta a l'estiu.
 • Cal vigilar, sobretot amb els nens, els trams amb espadats.
 • A la baixada de cala Pedrosa les roques són llises i relliscoses, sobretot si estan humides.

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

Save

Save

Save