baner tram baix

Què fem?

Trenet Vall d’Aro al Parc de l’Estació de Castell d’Aro

  1. Home
  2. »
  3. Trenet Vall d’Aro al Parc de l’Estació de Castell d’Aro
adreça:
Parc de l'Estació, Baix Empordà (el)
coordenades: 41.81376 / 1,3.031058

El Trenet Vall d’Aro està ubicat al Parc de l'Estació de Castell d'Aro (Castell-Platja d'Aro o Vall d'Aro). Està situat on es trobava l’antiga estació del ferrocarril que feia el trajecte Sant Feliu de Guíxols – Girona. Disposa d'un circuit de 700 metres de via per on circulen trens de 5 polzades. El circuit del Trenet Vall d’Aro hi ha un pont que permet tenir dos trams de vies diferents. Un petit estany amb sortidors d'aigua i una passejada entre els arbres el fan sempre divertit per anar-hi amb nens. L'Associació El Trenet disposa de dues màquines de tren de 5 polzades amb els seus corresponent vagons per fer anar pel circuit.

Un altre dels atractius del El Trenet de la Vall d’Aro és la màquina Nº 5, coneguda com el “Feliuet o el Carrilet”.  Podeu veure la màquina restaurada en el recinte del circuit.

 

Trenet Vall d’Aro. L'Associació

El Trenet de la Vall d’Aro

  • L’Associació del Trenet de la Vall d’Aro fou fundar per Joaquim Hornos i Clarà, està federada amb el número 33 a la Federació Catalana Amics del Ferrocarril (FCAF).
  • Entre els projectes de l’Associació del Trenet de la Vall d’Aro estar la restauració del conjunt ferroviari de la vila de Castell d’Aro com, l’estació, estris de canvi de via i els tres vagons.
  • També han restaurat i classificat els documents històrics com els planells autèntics de la construcció dels vagons, fotografies...
  • Museu. S'ha construït un petit museu dins l’antiga estació amb tots els estris que hi han per la seva conservació. Una manera de preservar el patrimoni del que va significar el ferrocarril d’aquells anys.

El Trenet de la Vall d’Aro

  • El circuit va ser inaugurat l'any 1995.

El Trenet de la Vall d’Aro

  • Han restaurat la màquina Nº5 perquè s'hi pugui entrar i veure com era per dins. Era la màquina que feia el trajecte de Sant Feliu de Guíxols a Girona, el seu darrer viatge el va fer l'any 1969.

Horari

El Trenet de la Vall d'Aro funciona tots els diumenges d' 11 a 13 hores. Els viatges són gratuïts.

Parc de l'Estació de Castell d'Aro

El Trenet de la Vall d’Aro

El Trenet de la Vall d’Aro

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save