Què fem?

Jardí Botànic Marimurtra

  1. Home
  2. »
  3. Jardí Botànic Marimurtra
adreça:
Passeig de Carles Faust, 9, Blanes,, 17300 Selva (la)
Club Súper3: Sí, porteu el carnet !
obert: Tot l'any Horari: 10:00 h - 17:00 h
telèfon: (+34) 972 33 08 26 - Fax (+34) 972 65 64 22
correu electrònic: marimurtra@marimurtra.cat

 

 

 

Jardí Botànic Marimurtra és un dels jardins botànics d’Europa més interessants paisatgísticament i també com a punt de recerca i investigació. El seu enclavament, a toca del mar i amb vistosos penya-segats el fan encara més atractiu i especial. Té una extensió d'unes 16 hectàrees (4 d'accés al públic) i hi podrem trobar fins a 3.000 espècies exòtiques diferents. El Jardí Botànic de Marmurtra és un dels atractius de Blanes i de la Costa Brava, molt visitat durant tot l'any i sobretot a l'estiu. El Jardí ha estat declarat Bé d'Interès Nacional per la Generalitat.

 

 

Jardí Botànic Marimurtra. Descripció

Marimurtra, va ser fundat fa més de vuitanta anys per l’alemany Carl Faust, mecenes de les ciències biològiques, amb la intenció de constituir a Blanes una seu internacional per a la recerca científica. Actualment, el jardí, orienta progressivament la seva activitat cap a la conservació d’espècies endèmiques o amenaçades d’àmbit mediterrani.

Dins la finca hi domina el bosc mediterrani típic de la zona. El Jardí, però, està dividit en tres zones, la subtropical, la temperada i la mediterrània. En cadascuna d'elles podreu trobar les diferents plantes autòctones i es troben reconstruïts diversos fitoepisodis o comunitats vegetals dels cinc continents. El jardí està distribuït en terrasses i el seu enclavament a toca de l'abrupte costa amb penya-segats li afegeixen una singular bellesa.

  • El primer jardí hi han els cactus i plantes crasses de l'Amèrica Central, Sud-àfrica i les endèmiques de Canàries.
  • En el segon jardí s'ubiquen les coníferes, palmeres i bambús típiques de les regions temprades i de la selva Macaronèsia.
  • El tercer jardí és el més extens, el del Mediterrani, ubicat en la zona dels penya-segats. Hi trobem les plantes típiques del clima mediterrani de diferents zones del planeta com ara Austràlia, Xile o Sud-àfrica.

 

El jardí Botànic Marimurtra és, des de fa més de 75, anys una Estació Internacional de Biologia Mediterrània i disposa d'instal·lacions apropiades per a la investigació. Camps d'experimentació, laboratori d'investigació, biblioteca especialitzada, hivernacle, banc de geomoplasma...

 

Jardí Botànic Marimurtra. Racons plens d'encant

Jardí Botànic Marimurtra

Aquestes són, sens dubte, les escales més fotografiades de la comarca de La Selva

Jardí Botànic Marimurtra

La glorieta del Marimurtra és tot un emblema del parc.

Jardí Botànic Marimurtra

Resseguir els camins dels jardins i parar-se en qualsevol dels seus racons per poder contemplar i gaudir del paisatge. Totes les fotos les hem tret de l'Instagram dels Jardins de Marimurtra, us recomanem que el visiteu.

 

*Obert tot l’any i disposa d’un servei d’autobús, des del centre de la població, amb sortides cada 20 minuts durant la temporada alta.

 

 

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes La Selva

+ jardins botànics

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: