El Priorat és una comarca al bell mig de la Serralada Prelitoral Catalana a cavall entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El seu relleu és força accidentat sense cap plana i marcada. Al nord la serra del Montsant li dona caràcter, a l’est es troben les muntanyes de Prades i les serres de l’Argentera, d’en Jover i Llaberia al sud. Falset n’és la capital.

Des d’Ulldemolins podeu fer moltes excursions com ara la ruta de les ermites seguint el singular Congost de Fraguerau. Molt popular és també l’excursió fins el Toll de l’Ou. Segurament un dels indrets més visitats del Priorat és el bonic poble de Siurana, poble medieval enfilat a les roques amb bones vistes sobre el pantà. La Cartoixa de Santa Maria d’Escaladei fou la primera cartoixa de la península Ibèrica, seva ubicació al peu del vessant sud de la serra de Montsant li dóna un marc paisatgístic incomparable.

Parc Natural de la comarca

  • Serra de Montsant, a part del valor paisatgístic i natural hi trobareu petits i tranquils pobles de carrers estrets i empedrats. Esglésies i campanars que sobresurten del paisatge humà ric en tradicions i costums. La Morera de Montsant – Escaladei , Cabacés, Ulldemolins, Cornudella de Montsant – Albarca, La Vilella Alta, La Vilella Baixa, La Bisbal de Falset  La Figuera i  Margalef.

Priorat, excursions i activitats amb nens

  • totes
  • La Bisbal de Falset
  • Marçà
  • Pradell de la Teixeta
  • Ulldemolins

Centre d’Interpretació de la Tortuga Mediterrània de Marçà

reserva de tortugues mediterrànies

Congost de Fraguerau a Ulldemolins

ruta de les ermites

Ruta de la cova del Rector a Pradell de la Teixeta

ruta circular

Cova de Santa Llúcia de La Bisbal de Falset

cova/balma hospital

Toll de l’Ou al Montsant

ruta fins el barranc del Pèlags