baner tram baix

Què fem?

Cova d’en Ximet

  1. Home
  2. »
  3. Cova d’en Ximet
adreça:
àrea de lleure - Margalef Priorat (el)
coordenades: 41.2769834 / 0.7670857 (de la cova d'en Ximet)

 

 

 

La Cova d'en Ximet està situada en una petita àrea de lleure de Margalef. L'indret és un bonic racó del Parc Natural del Montsant situat sota l'arrodonida muntanya. La cova és d'accés lliure i està preparada per ser visitada. A dins podreu gaudir d'un bonic salt d'aigua. Des de l'àrea de lleure podreu fer alguna excursió.

Cova d'en Ximet de Margalef

Cova d'en Ximet de Margalef

àrea de lleure

La zona és petita i es troba situada en un bonic indret. Encara que el gran atractiu de la zona és la cova també podeu parar afer un most o començar alguna excursió. Disposa de dues taules de pícnic de pedra grans per a 8 o 10 persones cadascuna. també hi ha una font. L'entrada a la cova es fa passant per un petit pont de fusta que salva el rierol d'aigua que surt de la cova.

Cova d'en Ximet de Margalef

Si seguiu l'enllaç de Som de pícnic podreu veure més fotos de la cova i el salt d'aigua.

excursió fins l'àrea de lleure de Sant Salvador

Des d'aquest mateixa àrea de lleure podreu fer alguna excursió. AQUÍ us deixem l'itinerari que puja fins l'àrea de lleure de l'ermita de Sant Salvador. Una ruta d'uns 5Km, apte per fer amb nens. L'excursió segueix un camí de terra que sempre fa pujada amb un desnivell de 200 m. Des de l’ermita de Sant Salvador es baixa per un camí asfaltat fins el cotxe. Si voleu també podeu arribar a l'ermita amb cotxe seguint la pista forestal que surt des de Margalef. Veure fitxa àrea de lleure Sant Salvador de Som de pícnic.

excursió pel Barranc de Sant Salvador

Si voleu una altra ruta que passa per la cova d'en Ximet i l'ermita de Sant Salvador. AQUÍ teniu el tríptic del Parc Natural del Montsant on hi ha un mapa i marcats els punts d'interès. En aquest cas l'excursió surt des del pont que travessa el riu Montsant. 3,8 Km circulars.

 

EL PRIORAT

+ COVES, MINES I BALMES

 

INSTAGRAM