Avui us proposem passejades en bicicleta en família per fer una sortida suau amb nens. No es tracta d’excursions o rutes per les vies verdes són més aviat traçats curts que podeu fer a peu o en bici per estirar les cames. La majoria transcorren per parcs, ja sigui municipals o els parcs fluvials condicionats com a espais de lleure.

Passejades en bicicleta en família

Agafeu el casc, les ampolles d’aigua i les ganes de fer una sortideta en família en bici o, en alguns casos també en patinet.  Penseu que no tots els itineraris estan asfaltat per això els patinets poden ser una opció, o no. La majoria són rutes lineals que s’inclouen en espais o recorreguts més amplis. Depenent de l’indret podreu gaudir de serveis com fonts, zones infantils, itinerari senyalitzat o fins i tot un espai reservat per practicar en un circuit viari pintat a terra.

Aquí no hem inclòs la resta de rutes en bicicleta o els itineraris que segueixen les vies verdes. Tampoc recollim els diferents espais com passejos marítims o circuits de carrils bici (tret d’un) on es pot passejar en bicicleta amb els nens.

Parc Fluvial del Besòs

veure itinerari

El Parc Fluvial del Besòs és un espai públic ubicat al llarg dels darrers 9 quilòmetres de llera del riu Besòs. S’allarga des de la confluència amb el riu Ripoll fins la desembocadura al mar Mediterrani. En un dels trams, sota un dels ponts, teniu un circuit vial pintat al terra per als nens. Itinerari fàcil. Ruta lineal 9Km – Barcelonès

Parc dels Pinetons i la Font de Gallecs

El Parc de Pinetons i la Font de Gallecs està pensat per ser una peça important de la futura anella verda de Mollet. Podeu gaudir de l’espai a peu o en bici resseguint els camins, acostant-vos a la font o a la zona de pícnic. Circuit pel parc. Vallès Oriental.

Parc del Riu del Prat de Llobregat

veure fitxa

El Parc del Riu està situat entre el riu Llobregat, la ronda de Llevant i els ponts de l’autovia i de Mercabarna. Un indret que resulta molt recomanable per passejar a peu o en bicicleta pel marge dret del riu i que podeu allargar fins la platja. Disposa de font, zona infantil, jugatecambiental, mirador… Ruta Lineal. Baix Llobregat.

Parc dels Estanys a Platja d’Aro

veure fitxa

El parc disposa d’un camí de terra que voreja l’estany i que permet fer passejades caminant o en bicicleta. Al llarg del recorregut hi trobareu bancs i alguna petita zona de pícnic. Hi trobareu diferents plafons informatius i itineraris didàctics per fer en família. Circuit circular pel parc. Baix Empordà.

Carretera de les Aigües

veure fitxa

La ruta que portem puja fins el cim de Sant Pere Màrtir aquí ens centrem en el tram planer de la carretera. La part de la carretera de les Aigües es pot fer amb cotxet, bicicleta i cadira de rodes. La pujada fins a Sant Pere Màrtir només es pot fer a peu. Ruta lineal. Baix Llobregat.

Parc de la Mitjana de Lleida

veure fitxa

El Parc de la Mitjana de Lleida és un gran espai natural al voltant del Segre. Disposa de camins per passejar a peu o en bici, zones de pícnic, zona infantil, equipaments mediambientals… Circuit per parc. Segrià.

Carril bici de Barcelona a Esplugues de Llobregat

veure fitxa

Nou tram del carril bici que continua per la Diagonal fins Esplugues de Llobregat. Passa per la Ronda de Dalt i la B-23, és completament segur per a vianants i ciclistes. Disposa de bancs per poder descansar. Podeu aprofitar per visitar diferents punts d’interès, mireu l’enllaç.  Ruta lineal 1Km. Barcelonès.

Circuits d’educació vial per a nens

Us deixem alguns circuits pràctics d’educació vial que podeu trobar pintats a terra a parcs o espais. Si en coneixeu més us agrairíem que ens hi féssiu saber per poder-los incorporar al llistat.

+ rutes en bicicleta

+ vies verdes