Què fem?

Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols

 1. Home
 2. »
 3. Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols
adreça:
carrer Emili Grahit - Girona Gironès (el)

 

 

 

 

Les Vies Verdes de Girona permeten anar des del Pirineu de Girona fins a la Costa Brava en uns itineraris no aptes per a transport a motor i que han estat preparat per poder-los fer tranquil·lament tant a peu com en bicicleta. Tota la Via Verda té una longitud de 125 Km i passa per cinc de les vuit comarques gironines: el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. La ruta del Carrilet II que us portem, la Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols, té un desnivell suau i en lleugera baixada la fa apte per a tota la família.

 

Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols. Fitxa ruta

 • Distància: 41,9 Km
 • Desnivell: 0,5%
 • Dificultat: mínima
 • Paviment: sauló compactat
 • Serveis: wc a les estacions. Centre de BTT a Quart i Castell d'Aro

 

totnens-ruta-via-verda-carrilet-girona-sant-feliu-guixols8

font vies verdes Girona

 

Girona - Quart - Llambilles - Cassà de la Selva - Llagostera - Estació Font Picant - Santa Cristina d'Aro - Castell D'Aro - S'Agaró - Sant Feliu de Guíxols.

El traçat ressegueix la ruta de l'antic tren de via estreta Girona-Sant Feliu, passant per les comarques del Gironès i el Baix Empordà. Des de la conca del Ter fins a la Vall del Ridaura, passant per la depressió de la Selva.

totnens-ruta-via-verda-carrilet-girona-sant-feliu-guixols16

 

Ruta del Carrilet II, de Girona a Sant Feliu de Guíxols.

Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols

 • Aquest tram de la via verda comença la podeu començar des del carrer Emili Grahit de Girona que va paral·lel al riu Organyà. Es tracta d'un recorregut suau i agradable que va des de Girona fins a Sant Feliu de Guíxols. Assoleix el punt més alt a Cassà de la Selva (136 m).
 • El seu recorregut de suaus pendents, la pavimentació de sauló compactat i granulat el fa un traçat ideal per fer amb nens.
 • Una parada quasi obligada per fer-se una foto és en el tram de Llambilles. Hi trobareu la popular silueta del trenet de ferro.
 • Hi ha trams que passen per poblacions o que voregen la carretera, aquest últims estan ben protegits amb baranes de fusta.
 • Les antigues estacions s'han reconvertit en espais útils. Algunes d'elles són oficines d'informació turística. N'hi ha alguns centres BTT i moltes ubiquen cafeteries o restaurants. Quasi totes disposen de serveis, parcs infantils, aparca-bicicletes i fonts.
 • Al llarg del recorregut es troben diversos ponts de ferro de color verd.

Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols

Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols

ruta del Carrilet II

 • Sortint de Girona, la ruta travessa en primer lloc la depressió de la Selva. Aquest tram es caracteritzada per un paisatge en mosaic amb alternança de conreus i forests. En dies més clars podem gaudir d’una panoràmica extraordinària que abasta des dels contraforts més orientals dels Pirineus fins al Montseny. Passant pels relleus en costa de la Serralada Transversal (el Far, Sant Roc, Rocacorba).
 • La segona meitat del traçat discorre per la vall del Ridaura, que separa el massís de Cadiretes. Al sud, del massís de les Gavarres i que, amb un suau desnivell, ens facilita l´arribada al mar just a Sant Feliu de Guíxols. Població bressol del topònim “Costa Brava”, des de la qual es pot gaudir de magnífiques vistes.( des de vies verdes Girona)

Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols

*Amb els nens més petits des de Petites rutes (compta tancada) aconsellen fer els trams, de Quart a Llambilles i la de Castell D'Aro a Font Picant. Els dos són molt planers. 

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save