Què fem?

Tram Via Verda fins la Font Picant

 1. Home
 2. »
 3. Tram Via Verda fins la Font Picant
adreça:
Antiga Estació - Santa Cristina d'Aro, Baix Empordà (el)

 

 

 

 

Una curta i agradable sortida en bicicleta amb nens fins a Font Picant. Una font d'aigua ferruginosa de la qual s'embotellava i es comercialitzava ja des de l'any 1906, però que es deixar de comercialitzar a finals dels anys 60. La sortida en bicicleta amb nens s'inicia a l'antiga estació del carrilet de Santa Cristina d'Aro, ara reconvertida en Oficina de Turisme de la zona. L'itinerari s'inicia en un dels tram via verda Girona a Santa Cristina d'Aro, per després desviar-se del traçat fins arribar a la Font Picant.

 

Sortida en bicicleta amb nens fins la Font Picant. Fitxa

 • Durada: 2h
 • Distància: 6km
 • Punt de sortida: Estació carrilet Santa Cristina d'Aro

L'estació és el punt de trobada per fer rutes en bicicleta amb els nens per la Via Verda de Girona.

Font Picant - tram via verda de Girona Santa cristina d'Aro

 

Sortida en bicicleta amb nens fins la Font Picant. Itinerari

via verda Girona a Santa Cristina d'Aro

Font Picant - tram via verda de Girona Santa cristina d'Aro

Començareu l'excursió fent un tram de la Via Verda de Girona, el que enllaça Sant Feliu de Guíxols  a Girona. En aquest cas només s'ha fet el tram que va des de l'estació del carrilet de Santa Cristina d'Aro a l'estació de Font Picant. després es continua, fora del traçat de la Via Verda, fins la Font Picant i Font de Maria Ribes.

 • Cal sortir en bicicleta des de l'antiga estació del carrilet a Santa Cristina d'Aro en direcció Girona on la propera estació que trobem ja és la de Font Picant. El nom de l'estació prové del nom de la font d'aigua vermellosa i ferruginosa que es troba molt a prop d'aquí i que és just el destí de la sortida.
 • Després de passar el parc infantil que hi ha al costat de l'estació cal sortir del recorregut traçat de la Via Verda per agafar un tram de carretera cap a la dreta.
 • Després d'una lleugera pujada s'arriba a la urbanització de "Bell Lloc", cal passar unes primeres cases i continuar pel carrer de la Font fins arribar al destí.

Font Picant

Font Picant - tram via verda de Girona Santa cristina d'Aro

Font Picant - tram via verda de Girona Santa cristina d'Aro

Font Picant - tram via verda de Girona Santa cristina d'Aro

 • Un cop arribats a la font hi trobareu un bon espai per fer un pícnic i gronxadors per als nens. En aquest indret també hi ha la Font de la Maria Ribes, d'aigua potable i apte per beure.
 • Des d'aquí es pot allargar l'excursió fent el recorregut de les "Gorges de Salenys" i endinsar-se a Les Gavarres.