Què fem?

Parc dels Pinetons de Mollet

  1. Home
  2. »
  3. Parc dels Pinetons de Mollet
adreça:
Hospital de Mollet, Ronda Pinetons, Mollet del Vallès, Espanya Vallès Oriental (el)

 

 

 

 

El Parc de Pinetons de Mollet es troba a l'extrem oest del nucli de municipi. Amb els seus aproximadament 9 hectàrees (però pensat per ocupar-ne 18 és una peça important de la futura anella verda de Mollet. Actualment el Parc dels Pinetons és una de les portes de l'espai natural de Gallecs. El que el fa especial és el seu disseny, basat en preservar els valors agraris del territori. Els arbres que hi ha plantat són espècies d'aprofitament agrari; oliveres, garrofers, pomeres, nogueres, avellaners... Però també podeu trobar conreus de cereals, alfals, mill o gira-sols. La singularitat del Parc és aquesta bonica combinació entre bosc i agricultura, on els colors poden canviar depenent de l'època de l'any en que hi aneu. Al parc és troba la Font de Gallecs.

 

Parc dels Pinetons de Mollet. El disseny del Parc

Parc dels Pinetons i la Font de Gallecs

El Parc ha estat pensat en els valors agraris que històricament han envoltat el territori i tot l'espai de Gallecs. S'ha intentat que sigui un espai de tranquil·litat on poder gaudir de les passejades tant a peu com en bicicleta.

Parc dels Pinetons i la Font de Gallecs

  • Gran part dels arbres s'han plantat durant la Festa de l'arbre, que es celebra des de fa ja 15 anys.
  • Els molins, tant característics dels Parc, estan situats estratègicament i recullen l'aigua freàtica per al reg.
  • S'ha creat un circuit d'aigua que es manté en bona part mitjançant la rotació de cultius. Cultius de floració vistosa que li donen singularitat i color al Parc depenent de l'època en que es visita.
  • El Parc s'ha dissenyat buscant sempre una relació i continuïtat amb l'espai que l'envolta, fent invisible l'autopista i integrant l'Hospital de Mollet i el Roure de l'Hospital.

Parc dels Pinetons i la Font de Gallecs

  • Disposa de taules de pícnic que es poden utilitzar lliurement. Si sou un grup i feu una activitat organitzada us caldrà un permís (gratuït).
  • Com a serveis hi trobareu la font, anomenada Font de Gallecs. També hi ha un mirador.

Si voleu més informació consulteu aquí la pàgina de l'Ajuntament de Mollet.

 

Font de Gallecs del Parc dels Pinetons

Parc dels Pinetons i la Font de Gallecs

Se la coneix com al Font de Gallecs i la seva aigua prové de la xarxa pública d'aigües de Mollet. Es tracta d'una font que fou pensada per integrar-se dins el paisatge i està col·locada en un punt estratègic del Parc. Situada en l'encreuament de tres camins en la part més alta del Parc, sota una pineda de pi jove. Un lloc on tot sovint hi passa la gent que va a passejar, córrer o en bicicleta.

Espai agrari de Gallecs

Espai rural de Gallecs

Si creueu el parc de Gallecs de Mollet arribareu a aquest gran  espai agrari de Gallecs. Hi trobareu camins i zona de passeig. AQUÍ teniu la ruta que varem fer nosaltres.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens al Vallès Oriental

 

INSTAGRAM 

 

 

Save

Save