Què fem?

Parc Fluvial del Besòs

  1. Home
  2. »
  3. Parc Fluvial del Besòs
adreça:
Santa Coloma de Gramenet Barcelonès (el)

 

 

 

 

El Parc Fluvial del Besòs és un espai públic ubicat al llarg dels darrers 9 quilòmetres de llera del riu Besòs. S'allarga des de la confluència amb el riu Ripoll fins la desembocadura al mar Mediterrani. Té una superfície total de 115 hectàrees i és un dels espais verds més importants de la regió metropolitana de Barcelona.

 

Parc Fluvial del Besòs

El Parc Fluvial del Besòs suposa la recuperació ambiental, paisatgística i social del riu al seu pas per Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

Parc Fluvial del Besòs

Resseguint el curs del riu es poden veure aus i altres petits animals

Autor: AEN
  • Zones humides. Al llarg dels primers 3 quilòmetres i escaig del Parc, des del Pont de Montcada al municipi de Montcada i Reixac, fins al Pont de la Pota Nord del municipi de Santa Coloma de Gramenet. Es troba envoltat de zones de prat fluvial, platges, illes, meandres i de 60 parcel·les de zones humides.
  • Zona d'ús públic. des del Pont de la Pota Nord de Santa Coloma de Gramenet fins al Pont del Ferrocarril a Sant Adrià de Besòs. Uns 5 quilòmetres de llera amb la vegetació a ambdós marges està formada majoritàriament per gespa, unes 22 hectàrees. S'hi pot accedir mitjançant rampes i escales d'accés. Des d'aquests accessos primer s'arriba a una franja asfaltada per permetre el pas de bicicletes i persones i vehicles de serveis. Una franja de gespa trepitjable separa l'asfalt del riu. En un dels trams, sota un dels ponts, teniu un circuit vial pintat al terra per als nens.
  • La desembocadura. La darrera zona del Parc és la desembocadura, un espai estratègic pel seu interès ecològic i paisatgístic que abasta els darrers centenars de metres del riu i restringida a l'ús públic.

Parc Fluvial del Besòs

Parc Fluvial del Besòs

Mini circuit vial per a nens

Parc Fluvial del Besòs

El Tram de la Ronda Verda del Besòs

ronda verda besos

ronda verda besos

Aquest tram de la Ronda Verda es considera de dificultat baixa.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens al Barcelonès

 

 

etiquetes: