Què fem?

Parc dels Estanys a Platja d’Aro

  1. Home
  2. »
  3. Parc dels Estanys a Platja d’Aro
adreça:
Platja d'Aro, Baix Empordà (el)

 

 

 

 

El Parc dels Estanys a Platja d’Aro, és un espai de natura ubicat al cor de la vila. Ocupa una superfície de 150.000 m2 i hi trobareu una enorme bassa de 60.000 m3 que recull l'aigua dels excedents del riu Ridaura i de la xarxa pluvial de la població, gràcies bàsicament a la construcció d'una obra hidràulica que evita les possibles inundacions de la vila. Es un lloc excel·lent per anar amb els nens a mirar aus i fer una passejada.

 

Parc dels Estanys a Platja d'Aro. Què hi trobarem?

El parc disposa de diversos miradors, guaites, per poder observar les aus que hi fan parada. S'hi han observat fina a 250 espècies d'ocells diferents, tant de les que habiten permanentment en la zona com les que hi fan estada durant el seu camí en èpoques de migracions. Es tracta d'un gran punt verd on es respecte la diversitat biològica i els ambients naturals que la fauna necessita. Hi trobareu diferents plafons informatius i itineraris didàctics per fer en família.

El parc disposa d'un camí de terra que voreja l'estany i que permet fer passejades caminant o en bicicleta. Al llarg del recorregut hi trobareu bancs i alguna petita zona de pícnic.

 

totnens-parc-dels-estanys-platja-daro1

 

L'itinerari de Petites rutes fins el Parc dels l'Estanys

Parc dels Estanys.

Parc dels Estanys Platja d'Aro

Des del blog Petites rutes han arribat al Parc fent un itinerari en bicicleta que comença a l'estació de carrilet de Santa Cristina d'Aro i acaba amb la visita al Parc. És un tram de la via verda de Girona - Sant Feliu de Guíxols.

  • Inici a l'estació del carrilet a Santa Cristina d'Aro.
  • Seguir en direcció a la platja pel carrilet fins a Castell d'Aro
  • passant l'estació de Castell fins al pont vermell on el tram es bifurca. Es pot seguir endavant o deixar la via verda i girar a l'esquerra, on es passa per sota l'autovia i vorejant el càmping Valldaro arribem al nucli de Platja d'Aro.

 

Les escultures del Parc des Estanys

El parc també és conegut com el parc de les escultures ja que n'hi ha exposades de manera itinerant.

Parc dels Estanys Platja d'Aro

Parc dels Estanys Platja d'Aro

 

 

Save

Save

Save

Save

Save