Què fem?

Parc forestal de Can Barra

  1. Home
  2. »
  3. Parc forestal de Can Barra
web:
adreça:
Carrer del Llaurador, s/n - Sant Quize del Vallès Vallès Occidental (el)

logo totnens 64x64

 

 

 

 

El parc forestal de Can Barra de Sant Quirze del Vallès és un parc típic de riera situat al nucli urbà. Té una extensió de 47.000 m2 i hi passa el Torrent de la Betzuca. Tant la seva ubicació com la seva morfologia el fan un espai ideal de passeig, amb una rica flora i fauna autòctona. El parc s'allarga en un tram del torrent de la Betzuca, des del carrer del Llaurador, a tocar del recinte Firal fins la carretera de Rubí. Hi trobareu camins de passeig a l'ombra, una pista d'skater, una mini pista de bàsquet i una zona amb aparells per fer gimnàstica. I tres ponts per creuar!

 

Parc forestal de Can Barra

El Parc forestal de Can Barra té diferents accessos, a la foto teniu els dos que hi ha des del carrer Llaurador (molt aparcament). Al final del parc hi ha un altre accés just a l'entrada del poble a tocar de la carretera de Rubí (poc aparcament). També s'hi pot accedir des de la zona final del Recinte Firal.

Parc forestal de Can Barra

Punts 1 i 12 accés al Parc Forestal per seguir a un costat o l'altre del torrent. Punts 3 condueix al caminet que va en paral·lel al Parc de Can Feliu. 4 Un dels accessos al Parc de Can Feliu. Foto carrer Llaurador.

Parc forestal de Can Barra

Si baixeu pel camí marcat amb un 2 entrareu al parc passant per la pista d'skater. Al final del parc trobareu una mini pista de bàsquet i una zona d'aparells de gimnàstica.

Parc forestal de Can Barra

Continuant el camí s'arriba a aquest punt si agafeu el camí de la dreta anireu a la Masia de Can Barra, on hi ha l'escola de música.

 

El torrent de la Betzuca

Parc forestal de Can Barra

El parc segueix el torrent de la Betzuca en paral·lel pels dos costats de la riba. Al llarg del parc trobareu tres mini ponts on poder creua-lo.

Parc forestal de Can Barra

La verdor de la vegetació que rep l'aigua del torrent contrasta amb les zones més seques. Si no teniu presa i esteu atents podeu veure petits ocells que paren a beure aigua o a menjar algun fruit.

 

Els camins del Parc forestal

Parc forestal de Can Barra

Si veniu de la pista d'skater la part dreta el camí està sense cap part pavimentada. I l'altre costat del torrent el camí està limitat per dues marques de ciment. Dues maneres de fer el camí que llueixen així de diferent.

El parc és un bonic espai natural que s'ha convertit en zona de passeig i descans. També és una zona de pas dels usuaris que venen de l'estació i van cap a la zona de les urbanitzacions de poble. Llàstima que les fonts i alguns bancs estiguin trencats i fora d'ús, fruit de l'incivisme i del poc manteniment.

Us recomanem, ja sigui abans o després passat pel Parc de Can Feliu, que el teniu en el punt 4 i després tornar a l'avinguda de Can Barra seguint el caminet del punt 3 (començant des de l'altre costat del Parc de la Feliu). D'aquesta manera fareu un petit circuit circular.

 

Recinte Firal a tocar a l'avinguda de Can Barra.

parc foresta sant quirze recinte firal

El recinte Firal és un enorme espai on per les festes s'hi instal·la la fira o el circ. Està tocant el parc, just a sobre. Teniu espai per jugar a pilota, córrer o fer un pícnic. El caminet que veieu a la foto va al carrer, si el creueu i seguiu recte arribareu al Parc de les Morisques.

 

Parc de Can Feliu

Parc de Can Feliu Sant Quirze del Vallès

Hi trobareu una zona infantil, un petit llac artificial i espai per passejar. AQUÍ us deixem la fitxa.

 

Parc de les Morisques

Parc Morisques

El Parc de les Morisques és el parc més gran del municipi. Hi torbareu diferents àrees de joc, un llac central, camins de passeig, zona de pícnic i espai per fer gimnàstica. AQUÍ us deixem la fitxa.

 

*fotos agost 2022

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes Vallès Occidental

+ arborètums, jardins i parcs forestals

 

 

INSTAGRAM