Què fem?

de la Platja Fosca a la Cala S’Alguer

  1. Home
  2. »
  3. de la Platja Fosca a la Cala S’Alguer
adreça:
Passeig de La Fosca - Palamós Baix Empordà (el)

rutas con los peques

 

 

 

Fem un bonic tram del Ramí de Ronda de la Costa Brava, de la Platja Fosca a la Cala S'Alguer de Palamós. Una bonica i pintoresca cala declarada com a patrimoni paisatgístic de la població gràcies a la conservació de les típiques barraques de pescadors. També va ser declarada Bé d'Interès Nacional per la Generalitat. Passareu pel Castell de Sant Esteve de Mar i la pineda d'en Gori. L'itinerari segueix un tram del GR-92 del Camí de Ronda.

 

Camí de Ronda, de la Platja Fosca a la Cala S'Alguer

de la Platja Fosca a la Cala S'Alguer

L'excursió  no té pèrdua i comença des de la mateixa platja de La Fosca direcció al Castell de Sant Esteve de Mar.

  • la ruta comença amb unes escales que s'enfilen direcció al castell. Des de diferents punts ja podreu observar les magnífiques vistes. El castell, ara enrunat, s'aixeca mirant el mar. El castell està catalogat com a Bé d'Interés Nacional.

de la Platja Fosca a la Cala S'Alguer

pineda d'en Gori

  • Continuar per camí de Ronda fins el punt on es troba el mirador, amb parada per fer-vos una foto abans de continuar cap a la pineda d'en Gori on podeu trobar una zona de pícnic.
  • Seguiu la ruta on trobareu alguna petita cala abans d'arribar a la Cala s'Alguer. Un cop arribat a la cala podeu continuar pel GR-92 fins la Cala del Castell.
  • La tornada es fa refent el camí fet.

 

La Cala s'Alguer de Palamós

de la Platja Fosca a la Cala S'Alguer

de la Platja Fosca a la Cala S'Alguer

Les barraques blanques, amb les obertures pintades de diferents colors, i les barques varades sobre la platja, bé mereixen una caminada, ja sigui des de l’aparcament de la pineda d’en Gori, des de la Fosca o des de Castell. Això sí, hi trobaràs poc espai de sorra i molt més de còdols i roques. S’Alguer té una longitud d’uns 30 m i només 4 m d’amplada, segons com l’hagin afectat els temporals

Castell de Sant Esteve de Mar (o de La Fosca)

Castell de Sant Esteve de Mar

Castell de Sant Esteve de Mar

Les restes del castell de Sant Esteve de Mar (o de la Fosca) està situa en un indret privilegiat sobre la platja de la Fosca, al peu del camí de ronda, amb vistes extraordinàries a la façana litoral. Erigit sobre una vil·la romana, el castell de Sant Esteve s’esmenta per primer cop el 1063. El 1277, Pere II el Gran el comprà per fundar al territori un port reial per als seus vaixells, esdeveniment històric que se situa a l’origen de la vila de Palamós. (+info)

 

 

Altres llocs d'interès

+ Camins de Ronda Costa Brava

+ Senders de la Mediterrània - GR92