Què fem?

de Tamariu al puig Gruí per cala Pedrosa

 1. Home
 2. »
 3. de Tamariu al puig Gruí per cala Pedrosa
adreça:
Tamariu Baix Empordà (el)
coordenades: 41.917100 / 3.207108

 

 

 

 

Ruta fàcil, senyalitzada i familiar de Tamariu al puig Gruí per cala Pedrosa. S'inicia a la Platja dels Lliris i passa per les cales d'en Roig, de Gamarús i Pedrosa per enfilant-se fins el puig Gruí. L'itinerari segueix un tram del GR-92, el Camí de Ronda, per continuar per l'interior.

*itinerari confeccionat a partir de la ruta del Palau Robert

 

de Tamariu al puig Gruí per cala Pedrosa. Dades i mapa

 • Distància: 5,62 Km
 • Temps: 1, 19 hores
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus de ruta: circular

de Tamariu al puig Gruí per cala Pedrosa Palau Robert

veure  ruta al wikiloc del Palau Robert

 

de Tamariu al puig Gruí per cala Pedrosa. Itinerari

Una petita carretera, la GIV-6542, duu, en direcció a llevant, de Palafrugell a Tamariu, ja a tocar del mar. La Bisbal d'Empordà es comunica amb Palafrugell per la C-66.

 • 0,00 km (2 m) - Se surt de la platja dels Lliris de Tamariu vorejant la costa i seguint el GR 92 (senyals blancs i vermells) - Es passa vora la cala d'en Roig, la de Gamarús i s'arriba a la Cala Pedrosa.

de Tamariu al puig Gruí per cala Pedrosa

 • 1,78 km(3 m) - Cala Pedrosa. Aquí s'agafa el camí (variant del PR C-107) que hi ha entre dues barraques i se segueix a ponent. Se surt a un altre camí (km 2,32, 88 m), que es pren a la dreta (N) fins a la carretera.
 • 2,41 km (95 m) - Carretera GIV-6542. Cal desviar-se uns metres a l'esquerra (NO) en direcció a Palafrugell. Al començament de la baixada es trenca a la dreta (NO/N) seguint el PR C-107 que puja fins al puig Gruí. No es deixa el PR C-107 fins al final de l'itinerari.

de Tamariu al puig Gruí per cala Pedrosa

 • 2,91 km (100 m) - Es troba el pou de Veïns, utilitzat pels propietaris de vinyes i barraques de la zona, que data del 1878. Més endavant, al final de la pujada, es tomba a l'esquerra i, pel mig del bosc, s'arriba al mirador del dipòsit de l'aigua. Al trencall que, per la dreta (NE), duu en pocs metres al cim del puig Gruí (164 m). Se segueix pel caminet que baixa pel bosc amb fort pendent i en línia recta (NO).
 • 4,73 km (66 m) - Bifurcació. Es deixa un trencall a mà esquerra (O), que porta a la font d'en Cruanyes, i se segueix pel de la dreta (E/SE). En pocs minuts, torna a Tamariu.
 • 5,62 km (2 m) - Platja dels Lliris de Tamariu, punt de partida i final de l'itinerari.

 

+ rutes Camins de Ronda

+ sortides Baix Empordà