Què fem?

L’Escórpora de Tamariu de l’Albert Cruells

  1. Home
  2. »
  3. L’Escórpora de Tamariu de l’Albert Cruells
adreça:
Tamariu Baix Empordà (el)

 

 

 

L'Escórpora de Tamariu de l'Albert Cruells s'alça a les roques, a tocar de l'embarcador, des de l'any 2011. Actualment l'enorme peix de bronze, de prop de dos metres, és una verdadera icona i un singular reclam turístic de la zona. Els visitants s'hi fan nombroses fotos com a record.

 

L'Escórpora de Tamariu de l'Albert Cruells. La història del peix de bronze

L'Escórpora L'Albert Cruells a Tamariu

L'Albert Cruells va començar a interessar-se per les escórpores en les seves llargues estades amb els pescadors de Port-Lligat (Cadaqués). A l'exposició que l'artista va fer a Barcelona, el novembre passat, es va exhibir una col·lecció de bronzes d'aquest peix, un dels quals està al Espai d’Art Contemporani Can Mario de Palafrugell de la Fundació Vila Casas.

L'Escórpora de Tamariu, va ser adquirida per un grup de entusiastes tamariuencs, que en varen fer donació al municipi. Després d'estudiar detingudament la seva ubicació, es va decidir posar-la a les roques de l'embarcador. Aquesta es una zona molt castigada pel llevant i per això es va recórrer a un equip d'experts en aquest tema per instal·lar-la.

L'Escórpora de bronze de l'Albert Cruells. Dades

  • El procés de creació d'aquest peix, és laboriós i complex. Comença al taller de Cruells. Va fer-ne l'original amb paper maixé i a partir d'aquest un motlle. Després es va passar a la fosa en bronze i les pàtines de l’acabat.
  • L'escultura mesura 170 cm i té un pes aproximat de 180 Kg.
  • La seva situació, exposada a tocar del mar, farà que vagi envellint amb el pas del temps, les inclemències dels temporals i l'aigua salada.

*informació elaborada a partir del pdf de trianglegironí.cat

 

Altres llocs d'interès