Què fem?

Museu del Suro de Palafrugell

 1. Home
 2. »
 3. Museu del Suro de Palafrugell
adreça:
Palafrugell, Placeta del Museu, s/n, 17200 Baix Empordà (el)
telèfon: 972 30 78 25

 

 

 

El Museu del Suro de Palafrugell fou fundat formalment l’any 1972. Va néixer vinculat a la figura de l’arqueòleg gironí Miquel Oliva que, conjuntament amb els investigadors locals J. Badia i A. Recasens, van ser-ne els impulsors. Les prospeccions arqueològiques de Palafrugell i la seva comarca, fetes pel grup fundador, determinaren les principals col·leccions inicials.

 

Museu del Suro de Palafrugell

Fàbrica modernista de Can Mario

El 23 d'octubre de 2010 es tanca la seva seu al carrer de la Tarongeta per fer-ne el trasllat a la fàbrica modernista de Can Mario. La ubicació del nou Museu del Suro es projecta en una antiga fàbrica surera, la més important del sector industrial a Espanya. Amb el nou emplaçament el museu s'adapta als nous temps, es modernitza i actualitza les seves activitats culturals i d'oci. A partir del 30 de juny de 2012, el nou Museu del Suro de Palafrugell té les portes obertes al públic durant tot l'any.

Activitats familiar al museu

El Museu del Suro de Palafrugell enceta una nova etapa amb la creació d'un seguit d'activitats dirigides al públic familiar. Podreu trobar tallers de manipulació i experimentació amb suro, creació d'espectacles d'ombres xineses i visites guiades tan al nou Museu del Suro com al Centre d'Interpretació del Dipòsit Modernista de Can Mario.

Amb l'objectiu de difondre de manera lúdica els coneixements històrics, socials i científics de la civilització del suro presenten tot un seguit d'activitats molt atractives adreçades al públic familiar. A la web podreu accedir a tota la programació, preus i dates.

Més activitats

A part de les activitats familiar puntuals el Museu del Suro disposa de sortides culturals i naturals per l'entorn. La majoria d'activitats són itineraris guiats que es poden fer en família. Consulteu preus i condicions a la web, algunes de les sortides inclouen més d'una activitat.

 • La Sureda: un bosc a la mida de l'home. Un passeig per la sureda de Llofriu, per explicar-vos in situ l’ecologia del bosc mediterrani i el treball dels peladors, el tipus de suro, les eines que utilitzaven i anècdotes i formes de vida del seu treball.
 • Ruta de les dones del suro, tinerari guiat pels carrers de Palafrugell en el qual s’explica la història de la dona obrera del municipi.
 • Resseguint les petjades del suro, després d’una introducció audiovisual, en Pelegrí i la Margarida porten al visitant a reviure l'època daurada del suro (finals del s. XIX i principis del s.XX. Inclou esmorzar, la visita al Centre d’Interpretació del Dipòsit Modernista de Can Mario.
 • Pedalant per les torres de guaita, una sortida en bicicleta per conèixer l'entorn. Inclou entrada a la Torre de Vilaseca i assegurança d’accidents. Disposen de servei de lloguer de bicicletes.
 • Sortida a peu des de Palafrugell a Sant Sebastià, una passejada per descobrir el cap de Sant Sebastià, amb el far (1851), la torre de guaita S. XV i l’ermita S. XVIII, en un dels paratges més coneguts de Palafrugell.
 • Íbers, sants, corsaris i turistes. una sortida cultural on podreu visitar un jaciment ibèric (segles VI a I aC) recentment consolidat i senyalitzat, una torre de guaita del segle XV. Inclou la isita al Centre d’Interpretació del Dipòsit Modernista de Can Mario.

 

Més informació

Serveis

 • entrada gratuïta menors de 12 anys i tots els últims dissabte del mes (excepte activitats)
 • paquets educatius per a escoles

Horaris

Consulteu web, els horaris varien segons època de l'any

 

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save