inteligencia naturalista
|

Intel·ligència naturalista

inteligencia naturalista

Entre les diverses intel·ligències múltiples, la intel·ligència naturalista és la destaca per la manera d’observar i entendre el món natural. Els nens que tenen desenvolupada aquest tipus d’intel·ligència son observadors de mena. Els hi agrada seguir amb deteniment l’entorn natural alhora que es fan, i fan, preguntes de com funcionen les coses. Si teniu fills que gaudeixen d’aquesta manera tan intensa de veure la natura podeu ajudar-los a gaudir encara més fent visites i excursions a indrets determinats.

 

Intel·ligència naturalista en nens

Nens que gaudeixen de manera especial de la natura.

Si els vostres fills tenen intel·ligència naturalista o els hi agrada de manera especial la natura faciliteu-los visitar-la amb sortides i excursions. Segur que els hi agrada observar, identificar i classificar els seus elements. En molts casos son nens que gaudeixen fent alguna col·lecció o els hi agrada molt algun animal concret.

Els nens amb intel·ligència naturalista observen la natura i els seus fenòmens i, depenent de l’edat, ho fan amb una mirada ja científica. Desenvolupant, també, sensibilitat davant els problemes mediambientals.

Relació d’activitats de natura per fer amb els nens

 • Anar al camp a observar les plantes, flors o insectes.
 • Fer excursions per gaudir del paisatge i dels tipus de fauna i flora que hi viu.
 • Visitar museus de natura o geologia i poder fer activitats adreçades a les seves edats.
 • Visitar jardins botànics, arborètums o parcs amb molta zona verda.
 • Visitar un centre astronòmic.
 • Disposar de material per fer observacions de la fauna i flora. Uns binocles, un caça papallones, una lupa, un circuit per a formigues…
 • Ajudar-los a fer un quadern de camp.
 • Disposar de llibres de guies de natura de fauna i flora per quan es surt d’excursió.
 • Tenir accés a material de consulta, ja sigui a la biblioteca o a pàgines web específiques de fauna i flora.
 • Ajudar-los a fer un herbolari sortint d’excursió a recollir plantes.
 • Hi ha nens que els agrada fer col·leccions de caragols, fulles, troncs, petxines, escorça d’arbres…

A casa també poden fer observació de la natura de manera indirecta fent consultes de llibres, vídeos, pel·lícules. Podeu ensenyar-los i posar en pràctica el reciclatges adapta-lo a cada edat, ja sigui amb els jocs o fent que ells classifiquin el que es llença.

Si teniu un jardí o balcó podeu fer i posar un hotel d’insectes o una menjadora per a petits ocells.

Sortides especials per observar, classificar i aprendre de la natura

inteligencia naturista nens

Evidentment qualsevol sortida al camp, bosc, riu, platja o parc és ideal per fer observacions. Aquí només us deixem algunes mostres d’indret per visitar. Si visiteu algun Parc Natural passeu primer per un centre d’informació, la majoria disposen de catàleg de fauna i flora.

 

Centres de recuperació o acollida d’animals

centres de recuperacio o acollida d'animalsveure centres de recuperació d’animals

Una activitat educativa i molt adequada per fer amb nens. Descobrireu aspectes interessants de diferents animals i en alguns casos disposen d’activitats participatives.

Museus de ciències naturals i geologia

inteligencia naturista museus ciencies naturals

veure museus  (foto Museu de ciències naturals de Granollers)

La visita als museus de ciències natural i els de geologia suposen un atractiu especial per a nens amb intel·ligència naturista. Podreu gaudir d’un ventall d’activitats relacionades amb la natura. Exposicions interactives que resulten molt didàctiques, exposicions singulars de fauna i flora, plafons i vídeos… Alguns museus disposen d’activitats i tallers adaptats a nens de diferents edats.  Clicant a la foto anireu a la pàgina de museus.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu de Ciències naturals de Granollers, Museu d’Alcover del Triàsic, Museu de Geologia de Manresa Valentí Masachs, Museu Dinosfera, Museu dels Volcans d’Olot, La casa de les papallones de Planoles, Museu de les papallones de Catalunya, Jardí de Roques de Rubió, Museu de l’Institut Català de Paleontològic Miquel Crusafont…

Sortides a jardins i arborètums

inteligencia naturista jari botànicveure diferents jardins botànics i arborètums

Una sortida interessant per observar la flora és visitar un jardí botànic. La majoria disposen d’un circuit de visites amb parterres de plantes i flors identificables amb cartells informatius. N’hi ha que estan dividits segons la flora de determinades zones del món. Els arborètums son també un bon lloc per veure en un espai reduït diferents espècies d’arbres. I finalment hi ha parcs enjardinats amb molta zona verda, estanys o llacs per poder gaudir de la flora i de petita fauna. En alguns parcs de AMB hi ha les activitats de la Jugatecambiental.

 

+ parlem de…

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

 • Responsable: totnens.
 • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
 • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
 • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
 • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat