Anar de càmping amb nens. Consideracions generals
|

Anar de càmping amb nens. Consideracions generals

Anar de càmping amb nens. Consideracions generals

L’altre dia us parlàvem de les excursions amb nens i de què calia tenir en compte. Avui parlem d’anar de càmping amb nens des d’un punt de vista general. L’oferta de càmpings és molt amplia i complerta per satisfer a tot tipus d’usuaris. El turisme familiar cada cop es té més en compte per això l’oferta familiar dels càmpings cada cop és un reclam més atractiu. Ara bé, creiem que a l’hora d’escollir un càmping o un altre és tant important, o més, és escollir-lo segons el què necessitem, més enllà del que el càmping ofereix.

No és el mateix buscar un càmping per instal·lar-nos-hi per a una llarga temporada que un càmping per a les vacances o un càmping com a camp base per fer excursions i rutes. També és un bon atractiu per anar-hi simplement per què sí, perquè ens agrada fer de campistes, ja sigui amb tenda, caravana o bungalou. I això ja és suficient.

 

 

Anar de càmping amb nens. Consideracions generals.

Quin és el millor càmping?

Anar de càmping amb nens. Consideracions generals

L’oferta campista és molt amplia i variada  tant en preus com en prestacions i serveis. Hi ha càmpings petits i familiars, grans complexes de vacances, càmpings de pas, càmpings de platja, càmpings de muntanya, càmpings… Actualment els càmpings disposen de pàgina web on és fàcil trobar informació. Sempre poden servir per donar-los-hi una ullada i comparar. També es pot buscar informació a webs especialitzades o preguntar a qui ha estat perquè ens faci una recomanació.

Anar de càmping amb nens. Consideracions generals

Creiem que és important escollir el càmping segons el tipus d’estada que volem fer. No és el mateix anar de càmping de vacances que anar-hi un cap de setmana. Tampoc és el mateix fer de campistes i estar-s’hi tot el dia utilitzar els seus serveis que anar-hi com a punt de partida de les nostres excursions o rutes.

Un altre aspecte important és l’època en que hi volem anar. Hi ha càmpings que estan oberts durant tot l’any i altres són de temporada. Les prestacions i activitats poden variar en funció dels mesos en que s’hi va i això cal tenir-ho present.

No hem d’oblidar la manera en com farem de campistes. Durem una tenda, una caravana o preferim instal·lar-nos en un bungalou. Depenent de l’opció escollida haurem de portar un equipament o un altre.

Anar de càmping amb nens. Consideracions generals

Per això cal buscar el càmping en funció de les nostres necessitats i gustos més que de les prestacions que ens poden oferir. El càmping ens pot oferir un munt d’activitats i serveis però a nosaltres no ens calen. O, al contrari, busquem serveis, activitats i propostes per deixar-nos portar i despreocupar-nos de buscar què fer durant l’estància.

Quin és doncs el millor càmping? No tenim la resposta. Serà el que acompleixi amb les vostres expectatives, necessitats o gustos. Podeu trobar càmpings per a totes les butxaques, només cal cercar una mica entre totes les atractives ofertes.

 

de càmping amb nens, una bona experiència

Quan es fa una sortida amb nens, sobretot si aquests són petits, hi ha aspectes bàsics que s’han de mirar. Depenent de l’edat del nen i del tipus d’estada que es realitza al càmping hi ha aspectes que cal tenir en compte de manera general. El càmping ha de disposar d’espais pensats per als nens on puguin trobar-se per jugar i gaudir.

Som Paisatge - Associació de càmpings de muntanya i el Pirineu Català

 • Els nens han de tenir espai per córrer. Això significa espai on puguin campar lliurement sense molestar a ningú.
 • Zones limitades de joc. Sobretot per als més petits és interessant disposar d’un espai com un sorral i gronxadors per a ells.
 • Piscina adaptada per a petits. Una piscina petita on els més petits es puguin sentir còmodes i segurs. I una altra per als més grans que depenent del càmping pot ser més o menys complerta.
 • Zona a cobert de joc. Ideal per els dies de pluja, quan fa fred o molta calor i no es vols jugar a fora. Es converteix en un lloc de reunió dels nens quan no estan a fora.
 • Clubs infantils. Sempre són interessants, encara que no imprescindibles, i solen ser un atractiu més per als nens.

 

Altres atractius i serveis per a nens dins el càmping

Hi ha càmping que ofereixen espais o una oferta especial d’activitats per als més petits. En trobareu amb un gran assortit d’activitats lúdiques tant per fer en família com activitats exclusives per a nens.

Anar de càmping amb nens. Consideracions generals

Serveis

 • Hi ha càmpings que disposen d’una granja amb animals que els nens poden visitar i donar menjar.
 • Alguns càmpings adreçats a un turisme més familiar disposen de monitors. Monitors que juguen i fan activitats amb els nens però que també poden donar un cop de mà amb els deures d’estiu. Generalment els monitors acostumen a trobar-se en temporades d’estiu.
 • Menús infantils al restaurant.
 • Serveis per a nens petits i nadons com bressols, trones, lavabos amb canviadors…
 • Lloguer de bicicletes i cadiretes per les bicicletes…
 • Visites i activitats programades fora del càmping per fer en família o grups

 

Atractius extres per anar de càmping en família

Anar de càmping amb nens. Consideracions generals

 • Espais per descobrir. Hi ha càmpings que tenen el seu espai limitat i tancat. Altres que, per la seva situació, disposen d’espais oberts per endinsar-se al bosc, el camp o la platja. La llibertat que suposa per als nens investigar, descobrir i anar a l’aventura amb altres nens és una experiència que no s’oblida.
 • Fer amics. Els nens són, en general, força sociables i el càmping els ofereix la possibilitat de relacionar-se amb altres nens. Sense pares, al seu aire.
 • Zones esportives: molts càmpings disposen de diferents pistes per practicar esport, futbol, bàsquet, ping-pong, minigolf… Són un punt de reunió, sobretot infantil i n’hi ha que organitzen campionats.
 • Fer coses diferents: els nens poden encarregar-se de rentar plats, anar sols a comprar al súper del càmping, anar a dormir més tard…
 • Reinventar les obligacions Encara que hi ha d’haver unes normes aquestes es poden variar, fer-les diferents de les que s’han de complir quan s’està a casa.
 • Fora cotxes: tret dels vehicles dels campistes, els cotxes i tot el que el transit comporta queda aparcat a fora. Es un lloc ideal per gaudir de les bicicletes.
 • Com a casa: Ja sigui a la tenda, caravana o bungalou hi ha un espai reservat per a cada família. La intimitat, dins el càmping, també està assegurada. Un altre avantatge es que es pot cuinar i no hi ha ni l’obligació ni la necessitat d’anar cada dia al restaurant.
 • L’entorn: generalment la ubicació del càmping ens permet gaudir d’espais i paisatges plens d’atractius. Ja sigui a la muntanya o a la platja al costat del mar.

 

Anar de càmping i anar de càmping amb nens sol anar lligat al concepte de llibertat.

Llibertat d’entrar i sortir, llibertat d’horaris i permissibilitat, en el que sigui possible, en els àpats.

 

veure Associació de càmpings de muntanya i el Pirineu Català

càmpings Barcelona

càmpings Girona

càmpings de Lleida

càmpings Tarragona

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *