Activitats extraescolars a l’aire lliure quan fa fred
|

Activitats extraescolars a l’aire lliure quan fa fred

Activitats extraescolars a l’aire lliure quan fa fred

Avui, des de Connectats amb la natura, la Maria ens parla de les activitats extraescolars a l’aire lliure quan fa fred. Cal fer-ne? cal exposar als nens al fred? o és millor esperar el bon temps. Si no hi ha cap impediment mèdic que ho desaconselli, bens equipats, els nens poden seguir fent les activitats que més els hi agradin. Quan un nen fa un esport que li agrada i ha escollit ell no hi ha fred que l’aturi. En aquest cas es tracta de futbol a l’aire lliure però també passa en la majoria d’esports o activitats que es fan a l’exterior.

 

Activitats extraescolars a l’aire lliure quan fa fred.

Activitats extraescolars a l’aire lliure quan fa fredArriba el fred i ens preguntem, cal fer activitats extraescolars a l’aire lliure?

S’ha acabat el bon temps i ha començat l’escola, i amb ella les activitats extraescolars. Ja queda lluny l’estiu on les activitats a l’aire lliure eren quasi diàries. Tothom donava per fet la importància de l’aire lliure en les nostres criatures. Però arriba el fred i comencem a “hivernar”. Molts diuen “fa fred, plou, de seguida es fa fosc… , són dies de sofà, manta i peli” I “oblidem” l’activitat a l’aire lliure fins al març. Aquesta premissa es trasllada també amb les activitats extraescolars.

Fa tres anys que al meu fill li va començar a apassionar-se pel futbol, “el futbol de gespa” em deia. I, per això, el vaig apuntar a futbol camp del nostre poble. El camp està situat a la part alta del poble, en una zona anomenada la canal. I és que el vent i el fred es canalitzen en aquesta zona. Podeu entendre del per què d’aquest nom. Quan vaig començar a parlar de que havia apuntat a l’Arnau a futbol camp, moltes mares i pares em deien: “es posarà malalt! No veus que fa molt fred? Apunta’l a futbol sala que allà estan calentons”. La meva resposta era senzilla, el meu fill li agrada jugar a futbol camp i no el vull “obligar” anar a una activitat, que ell no vol fer, perquè no tingui fred.

 

Fred, refredats, sistema immunològic…

Activitats extraescolars a l’aire lliure quan fa fred
Ja sigui com a extraescolar o a nivell individual, ben equipats i amb ganes, es pot practicar esport quan fa fred.

I és que, en nom del fred i dels refredats, després d’hores a l’escola els “tanquem” en espais protegits. I ho fem “pel seu bé”. I, curiosament, aquesta idea de que el fred fa emmalaltir està molt estesa als països de l’Europa del sud. A l’Europa del nord, el fred es considera com un element enfortidor de la salut.

Nombrosos investigadors demostren que moltes de les malalties respiratòries es proliferen en espais tancats i amb temperatures elevades * Educar en verde (Heike Freire). Així que, crec fermament, mentre l’Arnau està entrenant sota el vent, el fred i la pluja, està enfortint el seu sistema immunològic, que va lligat a la natura.

És a dir, en comptes de tenir  CONNECTATS AMB LA NATURA ! un “clima tropical” durant tot l’any (tancat sempre en espais de 21 i 22 graus de mitjana), el seu cos i el seu metabolisme es fusiona amb el clima propi del territori. Això vol dir que el seu cos s’adapta a les condicions meteorològiques del lloc on viu. No cal imposar un clima càlid durant tot l’any. En definitiva, s’autogestiona segons la temperatura pròpia de cada estació.

Així que, obrim les portes al fred i no oblidem l’aire lliure fins que faci bon temps!

 

Article de Connectats amb la natura

+ parlem de…

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat