Anar al restaurant amb nens
|

Anar al restaurant amb nens

Anar al restaurant amb nens

Llegíem un article de la revista Ser padres que parla de la Niñofòbia i ens va cridar l’atenció. Primer el nom de l’article i en segon lloc algun dels seus raonaments. Partim de la premissa que un nen ha de fer sempre de nen. Això no vol dir que hagi de fer sempre el que vulgui i comportar-se de la mateixa manera que ho fa, per exemple, al parc. Saltar, córrer, cridar, jugar… està en l’ADN de tot nen. Saber-se comportar està en mans del pares. L’article ens ha servir per parlar d’anar al restaurant amb nens.

 

“Niñofobia”, no tolerar als nens

L’article, a trets generals, ens explica com molts adults no toleren el comportament normal d’un infant. I parla del fet que actualment a la societat hi ha més parelles sense fills, o població adulta sense fills petits. Per això, diuen, a molts adults els costa “tolerar” el comportament mogut dels nens. No sap estar quiet, corre, crida, ho demana tot…

Cal saber que un nen estigui on estigui no s’ha de comportar com un adult. En això hi estem d’acord. Ara bé, a un nen se l’ha d’ensenyar a comportar-se sobretot en espais on ha d’estar amb més gent. No es tracta ni de lligar-lo ni amenaçar-lo ni de castigar-lo, simplement explicar-li unes normes de conducte per quan es va a determinats llocs. Sigui un restaurant, un museu, el cinema o una biblioteca, per exemple.

Aquestes regles son bàsiques, son de convivència, i s’han d’ensenyar i adaptar a l’edat de l’infant. El més important, creiem, és començant ja de ben petits, així els nens s’hi adapten i aprenen a comportar-se segons el lloc on estan de manera natural. Sí, de manera natural, poden seure a taula, aixecar-se o jugar sense molestar. La convivència entre infants i adults ha de ser espontània, normal i respectuosa per ambdues parts. A vegades no és fàcil però no podem quedar-nos en la resposta de son nens i deixar que facin el que vulguin allà on van.

Anar al restaurant amb nens

Segurament els restaurants son dels espais on es crea més tensió entre nens i adults. Per mirar d’evitar els nervis de nens i comensals podeu tenir en compte algunes trucs´

  • Porteu alguna cosa per distreure’ls. Un joc petit de taula, una llibreta per dibuixar, un conte per llegir… cada nen te les seves preferències.
  • Triar el restaurant: Anar al restaurant amb nens no ha de ser cap problema. Només us cal escollir-ne un on sapigueu que els nens es puguin trobar còmodes a l’igual que vosaltres. N’hi ha que tenen algun espai o parc per als més petits i altres que la dinàmica del restaurant ja es prou atractiva.

Restaurants sense nens

Com sol passar en diferents àmbits, la mala conducta d’alguns perjudica més tard o més d’hora a la resta. Hi ha infants que molesten a qui tenen al costats, però també hi ha infants que es porten bé. I en un restaurant, com és el cas, n’hi ha que molesten a la resta de comensals de manera exagerada. Per aquest motius ja fa temps que en alguns locals no deixen entrar als nens. I sap greu. Creiem, que en la majoria dels casos a les criatures només els cal saber que en determinats llocs no poden fer el que vulguin. I això ja es cosa dels pares, forma part de l’educació dels seus fills.

 

+ EDUCAR EN FAMÍLIA

 

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat