joc de grafismes i colors
| | |

Jocs per a omplir un full

jocs amb un full

Heu jugat algun cop a omplir un full en blanc segons algunes normes inventades per vosaltres? O tot jugant amb algun joc clàssic que segur que ja jugàvem de petits? A nosaltres ens agrada força els que es combinen colors o grafismes sigui omplint un full lliurament o segons marca l’atzar en llançar un dau segons unes especificacions. N’hi ha per a un sol jugador o per a més d’un. També teniu jocs on l’estratègia i unes normes bàsiques van omplint el full amb el símbol de cada jugador, com és el cas del joc del tancat. De moment ús els primers jocs per a omplir un full i anirem ampliant.

Jocs per a omplir un full

Us deixem algunes idees de com omplir un full tot jugant. Colors, grafismes, lletres, nombres… podeu crear infinitats de propostes. Podeu utilitzar full en blanc i fer les quadrícules o com nosaltres fer servir una llibreta per tenir tots els jocs i partides.

Omplim cada requadre de grafismes i colors. Llancem un dau!

joc de grafismes i colors

veure font original – Primer heu de quadricular un full en blanc. Podeu fer-ho amb rombes, quadrats, triangles… o fins i tot dibuixant la silueta d’un animal i després fer-ne particions per omplir-la. En un altre full assignar a cada número del dau un color i un grafisme diferent. Fixeu-vos que si us toca el 6 podeu fer servir qualsevol dels 5 colors assignats. Només una norma, no hi poden haver dos rombes seguits del mateix color i si us toca en llançar el dau, heu de tornar a tirar.

En aquest exemple han enganxat el full a un cartó.

El joc del tancat. Omplim un full quadriculat de punts de dos colors

En aquest joc també omplireu el full de colors, en aquest cas dos, un per a cada jugador. L’objectiu del joc és conquerir el màxim de quadrats possibles. Heu de marcar una línia entre punt i punt d’una de les quadrícules del full. De dreta a esquerra o de dalt a baix, no en diagonal. Si quan feu la línia tanqueu una quadrícula marqueu l’interior amb el vostre símbol o color i continueu tirant. Si en fer la línia no tanqueu quadrícula, passa el torn a l’altre jugador. Qui aconsegueix més símbols al full guanya.

Joc d’atzar amb dau en un full

No sabem com es diu aquest joc d’atzar, però corre per la xarxa i ens ha agradat. Teniu un punt on s’ha d’arribar des de la vostra casella de sortida (els dos punts inferiors) Tireu el dau i segons el número que surt pinteu la fletxa en la direcció marcada. Guanya qui arriba abans al punt superior, la meta. Mentre el dibuixàvem en el full se’ns han acudit variants. Combineu fletxes (direccions) i grafismes per omplir el full de colors. Què passa quan no puc avançar segons el que indica la fletxa, ja sigui perquè topeu amb l’altre jugador o amb l’extrem del taulell? Decidiu-ho abans de començar, podeu perdre el torn o “trepitjar” pintar la casella de l’adversari.

Joc d’agrupar punts en un full segons el dau

Hem pintat dos taulells en un full i l’hem omplert de punts. Tireu el dau i encercleu un grup de punts segons el número que hagi sortit. Sereu capaços de no deixar punts lliures? Una mica complicat, ja que depèn de l’atzar però també de l’estratègia.

Bona partida!!!

+ Fem i juguem

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat