vaixell de tardor amb fulles

No només a l’estiu es poden fer vaixells per fer-los navegar. Aquest vaixell de tardor amb fulles els podeu construir després d’una sortida al bosc o al parc. Anar d’excursió és també una bona manera de fer activitats complementaries. Improvisar amb els elements que us trobeu pel bosc suposa pensar i activar l’enginy. Podeu fer un vaixell sense material portat de casa?  Fulles, troncs, escorça, herbes altres, pinyes…

 

vaixell de tardor amb fulles per navegar

vaixell de tardor amb fulles

fotos Pinterest

Els materials per fer el vaixell de tardor poden variar en funció del què disposeu.

  • Evidentment, la vela, ha de ser una fulla de tardor. Millor vermellosa o groguenca recollida del terra. Podeu escollir el tipus de fulla que més us agradi, una ample com la del plataner, o més estreta com la de l’alzina o roure. Per a vaixells petits les fulles d’avellaner us aniran molt bé. La vela pot tenir una, dues, tres fulles o les que us facin falta.
  • El pal de messana pot ser una branca fina, un pal de broqueta o fins i tot una canya de plàstic. Si utilitzeu una canya de plàstic no la deixeu a la natura! Per enganxar el pal podeu fer servir una mica de plastilina o cera (com la foto de la portada). Però també el podeu lligar amb un manyoc d’herbes.
  • La base del vaixell pot ser un element natural com un tros d’escorça, una clofa de nou, un tronc…

 

 

Bona feina !!!

+ manualitats amb materials naturals

+ tardor amb nens

+ Fem i Juguem !